ZG2706RK objavljeno: 13. studeni 2022. objavljeno: 13. studeni 2022. (uređeno) Poštovani, zanima me kao direktora i vlasnika 50% firme d.o.o. koji vrlo odgovorno ju vodi i baš sve radi koja su prava moje sestre kao vlasnika preostalih 50% firme d.o.o. koja godinama radi i dobiva plaću u državnoj firmi i nema nikakve veze niti je ikada imala sa poslom sada naše firme koju smo preuzeli nakon smrti našeg oca na ostavinskoj raspravi 2015 god. 50:50 radi "MIRA U KUĆI". Sa ocem sam radio od 1996 godine dok ona nije nikada ušla u nju. Firma se bavi preradom metala i plastike dok je ona profesorica klavira u muzičkoj školi. Unaprijed hvala na odgovoru. uređeno: 13. studeni 2022. od tomislavkelneric Citiraj
Miran89 odgovoreno: 14. studeni 2022. odgovoreno: 14. studeni 2022. Sva prava vlasnika su definirana društvenim ugovorom i tamo se nalazi odgovor na šta sve sestra ima pravo. Sigurno ima pravo glasa kod raspodjele dobiti, imenovanja uprave, kod eventualne likvidacije firme, pravo uvida u poslovne knjige i na uvid u dokumentaciju. To što nikad nije nogom ušla u firmu ne znači da vi imate veća prava od nje (ne kažem da to mislite, ali stječem takav dojam). Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.