Jump to content

Rad u neljudskim uvjetima...


grg4

Preporučene objave

Zamolio bih cijenjene forumaše da mi odgovore kome prijaviti poslodavca zbog rada u neljudskim uvjetima. Naime, supruga radi trgovini koja je u sastavu jednog trgovačkog centra a u kojoj je poslodavac zabranio korištenje klima uređaja ili bilo kojeg drugog oblika grijanja radi troškova. Žene su primorane raditi u rukavicama i jaknama jer su temperature neizdržive a istu stvar primjećuje i nemali broj kupaca koji ulazi u trgovinu. Da ironija bude još veća, radi se o trgovini u kojoj se prodaje odjeća.

Boravak od nekoliko sati u nizu u tim uvjetima niti malo ne pogoduje zdravstvenom stanju žena koje više nisu djevojčice i mislim da je pitanje dana (kad zaista zahladi) kad će jedna za drugom morati na bolovanje. 

Poslodavac je inače poznat kao škrtac a ova trgovina mu je zapravo podružnica osnovne koja je u Zagrebu. On jednostavno iz ZG naredi a direktorica ovdje slijepo sluša jer se boji za svoje dupe. Poslodavac uopće ne boravi u trgovini jer živi u drugom gradu a direktorica ima svoj ured koji je grijan.

Unaprijed hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U pitanju je lakši oblik rada, prodavač odjeće u trgovini i to renomiranog i zvučnog imena. Temperatura je u najboljem slučaju oko 15 stupnjeva.

U trgovačkim centrima je, nekim pravilom, valjda smanjena temperatura ali ovaj se drži toga "kao pijan plota" i potpuno je eliminirao mogućnost grijanja u trgovini. Inače je čovjek poznat kao izuzetno škrt što se tiče tih stvari jer, kako se nešto redom kvari tako se prestaje i koristiti. 

Zabranio im je korištenje mikrovalne jer troši puno struje, npr. Najobičnija žarulja u toaletu nije zamijenjena otkako je pokvarena pa nuždu vrše tako što imaju otvorena vrata da uđe svjetlost od prostorije uz toalet. Ne znam što će biti kad se pokvari i ta.

Postoji niz primjera ali ovo s grijanjem je zaista pretjerivanje. U sred trgovačkog centra radnice rade u zimskim jaknama i rukavicama a kad zaista zahladi morat će i zimske čizme a neke vjerojatno šalove i kape. Prestrašno a ono što mi ne ide u glavu je da očito ne postoji način stati takvom poslodavcu na kraj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija