Jump to content

Maloljetnička trudnoća i brak


Tb1308

Preporučene objave

Poštovani,

Evo ovako dakle, ja imam 20 godina, djevojka ima punih 17, ostala je trudna, naravno dijete želimo zadržati i želimo uci u brak zajedno, roditelji od obje strane nas podržavaju jer što se tiče naše veze već je poprilično duga. Zanima nas ponajviše proces svega toga skupa. Od samog procesa sklapanja braka, kako to ide, čitao sam da po novome zakonu treba sudsko dopuštenje, ali ne piše ništa detaljnije i baš nam i nije najjasnije. A isto tako uz sve zanima me vezano uz samo dijete, ako mi ne uspijemo sklopiti brak, na koga bi pravno to dijete glasilo? Pošto bi ona još uvijek u to vrijeme bila maloljetna. (Temin je sredina 5. Mj, ona puni 18 u 10. Mj) kako ide taj proces. I dali se u isto vrijeme ako i sklopimo brak dijete pravno glasi na nas bez nekakvih komplikacija sa socijalnom službom.

uređeno: od Borbena7
Naslov
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Maloljetnička trudnoća i brak
prije 15 sati , Tb1308 je napisao:

čitao sam da po novome zakonu treba sudsko dopuštenje, ali ne piše ništa detaljnije i baš nam i nije najjasnije

U izvanparničnom postupku sud će dopustiti sklapanje braka osobi koja je navršila 16. godina, ali samo ako utvrdi da je mentalno i tjelesno zrela za brak; da za zaključenje braka postoji opravdan razlog, te da je sklapanje braka u skladu s dobrobiti te osobe.  Bitno je da zahtjev za sklapanje braka ona što prije dostavi nadležnom Općinskom sudu. U zahtjevu treba navesti i Vaše ime i prezime, adresu na kojoj prebiva, može i kontakt broj, datum svog rođenja, mjesto rođenja, imena svojih roditelja i njihove adrese stanovanja, te razlog zbog kojeg traži sklapanje braka prije punoljetnosti. Zahtjevu je potrebno priložiti rodni list i potvrdu liječnika o psiho-fizičkom zdravlju. Nakon ovoga sud će u žurnom postupku saslušati nju i njene roditelje, kao i Vas, te će zatražiti mišljenje CZSS. 

prije 15 sati , Tb1308 je napisao:

isto tako uz sve zanima me vezano uz samo dijete, ako mi ne uspijemo sklopiti brak, na koga bi pravno to dijete glasilo?

Na Vas ukoliko ga priznate ili ukoliko Vas ona navede kao oca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
  • Borbena7 je promijenio naziv u Maloljetnička trudnoća i brak

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija