Jump to content

Kako izbjeći reviziju vještačenja ministarstva branitelja?


all_or_nothing

Preporučene objave

da, traje to već desetljećima. ono što su moji suborci dobili bez posebnih problema ja državu moram tužiti. tako redom, od priznavanja hrvi, statusa dragovoljca, broja dana borbenog sektora, čina, izračuna bodova za dionice, izračuna invalidske mirovine... 

i toliko sam bio uporan da sam sve ostvario. bez štele, bez odvjetnika. trebale su mi godine.

sve sam dobio onako kako sam i odradio, osim omjera uzroka invalidnosti. rekli bi ljudi stoga jer ti je to ono što donosi lovu, ali ne vjerujem.

prvo sam dobio 80% vojnog dijela, taborski na reviziji srezao na nulu, uz objašnjenje da nisam u ratu bio dovoljno dugo i da nemam traumatskih doživljaja?!? ja specijalac. nisu ni pogledali ratni put. pa imam 1600 dana? bljesak, oluja, 187 dana samo na velebitu... ok, previd, napisat ću žalbu pa će se rješiti. aha. do ustavnog suda nitko nije želio promjeniti niti se petljati u mišljenje vještaka koje je toliko očito krivo. 

nije problem, drugi put je objašnjenje bilo da nemam hrvi i da zato nemam ništa vojnog udjela u ptsp-u. onda sam dobio hrvi. nije pomoglo. 

opet sam odbijen, uz objašnjenje da mi je ptsp onako bez veze, od prije rata. složim žalbu gdje navodim da sam bio u sjp, prošao sve psihofizičke testove i u rat otišao zdrav a skinut jer nisam prošao isti takav liječnički i bum! ovi prihvate, dodjele 50% ali ovaj puta, bez ikakvog objašnjenja, revizija ministarstva branitelja sa 50% opet na nulu. 

kako dalje? kako tužiti sustav? tom istom sustavu?

kako izbjeći reviziju ministarstva toliko očito podložnog utjecajima nekim nezavisnim sudskim vještakom, može i njemačkim? i ne, nema baš nikakvog razloga da me toliko šikaniraju, niti koga poznajem tamo niti sam ikom stao na žulj. nisam ih nikad ni nazvao. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imao sam prof. civilnu invalidsku zbog ptsp-a od 2007. do prije godinu dana, najviše 1800 kuna, sa statusom hrvi trajno sam dobio kumulativnu, 20% na što sam se žalio.

netko mi iz ministarstva pokušava reći da se nisam trebao žaliti. 🤣

 

 

ma nema veze, dobio sam koronu. možda me ona dokrajči više. 

daj bože zdravlja. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija