Jump to content

Platna lista


delilah0207

Preporučene objave

Pozdrav,

bila sam zaposlena na ugovor na određeno od 19.09.-19.12.2022.

Nakon isteka ugovora nisam dobila platne liste za 11. ni za 12.mjesec iako sam u dva navrata potražila iste jer su mi potrebne za prijavu na burzu. 

Jedina platna lista koju imam je za 10.mjesec na kojoj sam primjetila niz nepravilnosti vezano za satnicu te sam o tome obavijestila poslodavca (broj radnih sati je 168, a stvarni broj je 189 - postoje dokazi koji to potvrđuju te je i sam poslodavac na pismeno potvrdio da mi je htio isplatiti zaostatke za razliku u satnici, ali nije) i nakon toga ne dobivam platne liste za 11. ni 12.mjesec.

Odjavljena sam s mirovinskog i prijavila sam se na HZZO, ali su mi potrebne 3 zadnje platne liste za prijavu na burzu koje mi poslodavac ne želi (ili ne znam ni ja koji je razlog) dati.

Od isteka ugovora me ignorira i ponaša se kao da više nema veze samnom. Nemam namjeru se pravno natezati s njim, samo se želim prijaviti na burzu i ne razumijem zašto je toliko problem mi dati nešto što mi zakonski pripada.

Plaća za 12.mjesec je sjela danas i ja ponovno potražujem platnu listu, ali ju ne dobivam. 

Što mi je činiti? 

Hvala na pomoći. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Provjerite OKP - e građane, tamo dolaze platne liste. Provjerite elektronički zapis HZMO, odgovara li sve stvarnom stanju. Dalje prema uputama u postu prije, ukoliko želite.

 

Također, mišljenja sam da je Zavod dužan u upravnom postupku po potrebi pribaviti platne liste službenim putem - dopis poslodavcu, te ukoliko isto ne udovolji ili se ne očituje, Zavod može obavijestiti DIRH. Ja bih savjetovao da pokrenete upravni postupak na Zavodu za ostvarivanjem prava na naknadu te da uz zahtjev priložite izjavu u kojoj navodite da niste u mogućnosti priložiti platne liste te da tražite Zavod da ih pribavi službenim putem. Također, molim Vas, nemojte da Vas vraćaju sa šaltera, Vi imate pravo priložiti dokumentaciju kakvu god želite i voditelj postupka je osoba koja je ovlaštena za bilo kakve radnje u postupku, a ne službenik koji zaprima dokumentaciju - napominjem iz razloga što znam da službenici šaltera imaju običaj "vraćati" ljude jer fali "jedan papir". Ako niste u mogućnosti ga priložiti, obrazložite to. Službena osoba bi trebala to tražiti službenim putem bez slanja zaključka Vama da to dostavite (ovo bi vjerojatno napravio da nemate izjavu da niste u mogućnosti zbog nesurađivanja poslodavca).

Ukratko, možda je najpametnije da obavijestite DIRH prema uputama iz posta prije te uz zahtjev priložite potvrdu iz DIRH-a i Vašu izjavu da ne možete priložiti platne liste jer ih poslodavac odbija dati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija