Jump to content

Što učiniti kad su geodeti i građevinski vještaci pristrani?


n.e.s.

Preporučene objave

Molio bih za savjet kome se žaliti u slučaju pristranosti geodetskog/građevinskog vještaka u parnici za utvrđenje prava vlasništva.

Vještaci su pri izradi elaborata lagali (namjerno ne govorim "neistinito iskazivali", jer je namjera preočita) u korist moje protustranke. Izradili su joj elaborat u kojem navode da je minimalno zemljište za uporabu građevine 428 m2 prema prostornom planu jednoga grada pod čiju smo općinu nekada pripadali, a činjenica je da se nalazimo na selu u sastavu seoske općine čiji prostorni plan propisuje 240 m2. Osim toga, nikoga nisu pitali, nego su prema želji moje protustranke naveli da je dio parcele zauzeo susjed, što nije istina jer se taj dio čestice najnormalnije koristio, a sada ga i protustranka koristi jednako kako se i prije koristio. Tako da je međa na njihovoj skici pomaknuta iako je instrument pokazao pravu među koja se oduvijek i koristila. Ja imam i fotografiju na kojoj protustranka kosi do prave međe, što znači da vrlo dobro zna kuda prolazi. Na tom mjestu je čak i uzvisina, ali unatoč uzvisini i insturmentu, vještak je ustvrdio da je taj dio čestice zauzeo susjed bez da je barem susjeda pitao.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija