mala mira objavljeno: 19. siječnja Dijeli objavljeno: 19. siječnja Poštovani, prije nekoliko godina umrla mi je mama iza koje sam ja nakon provedenog ostavinskog postupka jedini nasljednik (tata se odrekao svog dijela, a u međuvremenu je i on preminuo). Prije nekog vremena sam saznala da postoji nekretnina na kojoj je u jednom dijelu upisano vlasništvo moje mame, te bi trebala pokrenuti postupak za prijenos vlasništva te naknadno pronađene imovine. Molim Vas info da li to mogu sama pokrenuti i koji je točan postupak? Hvala unaprijed. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Spitfire odgovoreno: 19. siječnja Dijeli odgovoreno: 19. siječnja prije 56 minuta, mala mira je napisao: Molim Vas info da li to mogu sama pokrenuti i koji je točan postupak? Naravno, na Općinskom sudu podnesete Prijedlog za naknadno pronađenu imovinu. Sam predložak Prijedloga vjerojatno postoji na stranicama suda te upišete br rješenja prethodne ostavinske iza majke prema kojem bi ga isti JB dobio u rad jer je upoznat sa slučajem i trebao bi ga imati u arhivi. Pošto se u postupku naknadno pronađene imovine ne gledaju prijašnji ustupci a da se ne bi ponavljao postupak ostavinske rasprave nego da se imovina rasporedi rješenjem na temelju prijašnjeg rješenja o nasljeđivanju, valjalo bi vam priložiti očev smrtni list. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mala mira odgovoreno: 20. siječnja Autor Dijeli odgovoreno: 20. siječnja Spitfire, hvala Vam puno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.