Zz_111 objavljeno: 24. siječanj 2023. Dijeli objavljeno: 24. siječanj 2023. (uređeno) Postovani, molim informaciju nakon kojeg perioda nastupa zastara kod presutnog prekoracenja i da li uopce postoji kod tih minusa zastara? Rijec je o presutnom prekoracenju koji je 2009.godine koristen. Lp uređeno: 24. siječanj 2023. od Zz_111 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 25. siječanj 2023. Dijeli odgovoreno: 25. siječanj 2023. Ovdje vrijedi opći zastarni roku od 5 godina od dospijeća obveze tj. od dana kada ste bili dužni podmiriti svoj minus. Ako je u ovom roku pokrenut ovršni postupak radi naplate duga, tijek zastare je prekinut. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Zz_111 odgovoreno: 25. siječanj 2023. Autor Dijeli odgovoreno: 25. siječanj 2023. Puno hvala na odgovoru. Do danasnjeg dana nije pokrenuta ovrha. Zastara se moze zatraziti samo ako ovrhovoditelj (banka) pokrene ovrhu sudskim putem? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 25. siječanj 2023. Dijeli odgovoreno: 25. siječanj 2023. prije 50 minuta, Zz_111 je napisao: Do danasnjeg dana nije pokrenuta ovrha Onda je za računanje zastare bitan datum dospijeća ove obveze. prije 50 minuta, Zz_111 je napisao: Zastara se moze zatraziti samo ako ovrhovoditelj (banka) pokrene ovrhu sudskim putem? U slučaju pokušaja prisilne naplate možete se pozvati na zastaru potraživanja. Ovo ima smisla samo ako znate da je nastupila zastara, jer ćete svoje navode morati dokazati u sudskom postupku, a kojega Vi pokrećete, te samim tim nastaju novi troškovi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Zz_111 odgovoreno: 25. siječanj 2023. Autor Dijeli odgovoreno: 25. siječanj 2023. Datum dospijeca ne znam, jer ne znam je li za prekoracenje godina dana, odnosno koji rok je dospijeca. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 25. siječanj 2023. Dijeli odgovoreno: 25. siječanj 2023. prije 34 minuta, Zz_111 je napisao: Datum dospijeca ne znam, jer ne znam je li za prekoracenje godina dana, odnosno koji rok je dospijeca. To ćete morati vidjeti sa vjerovnikom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.