Jump to content

Rad na radnom mjestu više plaćenog od onoga ugovorom regulir


mare777

Preporučene objave

Nažalost smatram da ne možete tu ništa napraviti osim pričati sa poslodavcem i javljati se na natječaj kada bude raspisan za "više" radno mjesto. To što ste naveli je praksa u skoro svim državnim službama npr. medicinska sestra koja ima srednju medicinsku školu i fakultet biti će zaposlena kao srednja medicinska sestra a obavljati će poslove u skladu sa fakultetskim kompetencijama a u isto vrijeme će biti plaćena prema srednjoškolskim kompetencijama. Dok će na primjer med. sestra samo sa fakultetom odmah biti zaposlena na mjesto više medicinske sestre bez obzira što ova prošla radi 5-10 godina na odjelu i upravo ta sestra će je educirati. Ako želi da joj fakultet bude priznat mora se javljati na natječaje za više radno mjesto ili upasti u godišnju kvotu priznavanja, većinom se odluče za prvu opciju.

Ako želite preći na više mjesto morate se javljati na raspisane natječaje ili pričati sa poslodavcem/voditeljem, ne znam o kojoj se struci radi pa ne mogu znati da li postoji kvota priznavanja stručne spreme i slično na godišnjoj razini.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala, radi se o računovodstvu, nema natječaja.

Kolegica je prije 12 godina išla u mirovinu i ja sam premještena. Nakon 5 godina je raspisan natječaj za isto radno mjesto za koje i ja imam ugovor. Nakon nekog vremena ta je osoba poslana kod mene na obuku kako bi mogli na GO i ne daj Bože bolovanje. Na dugotrajno bolovanje je završila ta osoba, a ja sam radila oba posla. U korona krizi su toj osobi dali ugovor, naravno tajno. Ja sam i dalje nastavila raditi na istom mjestu bez ugovora i povećanja plaće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija