Jump to content

Prijevremeni prekid radnog odnosa


RGIII

Preporučene objave

Poslodavac mi je dao ugovor na neodređeno, s tim da u jednom članku ugovora piše "Radnik se obvezuje ostati raditi kod poslodavca do tad i tad". Meni je bilo bitno dobiti novi ugovor, poslodavac želi zadržati radnu snagu.
E sad, taj vremenski rok još nije prošao a mene zanima koje su mi opcije ako odlučim dati otkaz prije tog roka. Da li je takav uvjet uopće u skladu sa zakonom? Da li mogu dati redovni otkaz ili mora biti izvanredni? Ukoliko poslodavac odbije moj otkaz, što ako ja jednostavno odlučim ne dolaziti na posao odnosno prestanem raditi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mozete dati redoviti otkaz, ali ste duzni odraditi otkazni rok. Ukoliko ne dodjete na posao bilo je nekad 5 radnih dana dobivate otkaz, nemata nikakva prava na burzi. Postoji pravnik u mirovinskom koji daje savjete

otidjite do njega pa pitajte dati ce odgovor na sve.

Ukoliko imate novi sigurni posao dajte izvanredni otkaz zbognpr, obiteljskih prilika ili neki osobni razlog i otidjite dogovorno. Napominjem da je savjet iz iskustva bila sam kodpravnika na mirovinskom i dobila savjet, nisam gledala Zakon o radu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, RGIII je napisao:

Ali najviše me zanima kako se kod davanja otkaza gleda na spomenuti članak u ugovoru da se ja obvezujem ostati raditi kod poslodavca do tad i tad, primjera radi 1.1.2025. Da li zbog toga što prijevremeno dajem otkaz oni mene mogu tužiti?

Teško odgovoriti bez uvida u sadržaj cijelog ugovora. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 30 minuta, Borbena7 je napisao:

Teško odgovoriti bez uvida u sadržaj cijelog ugovora. 

Samo u jednom članku piše jedna rečenica, ovako kako sam napisao: "Radnik se obvezuje ostati raditi kod poslodavca do tad i tad". Nigdje se ne spominje eventualna naknade štete prouzročene otkazom ili nešto slično. Zanima me da li takav članak, tj. taj uvjet u ugovoru da se ja obvezujem raditi do npr. 1.1.2025 ima pravnu osnovu i koje su posljedice ako se prekrši.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija