Jump to content

Kuća pod ovrhom


Miriam20

Preporučene objave

Kuća pod ovrhom zbog neplaćanja kredita u vlasništvu bivšeg supruga. Djeca i ja živimo u toj kući no uskoro se selimo. S obzirom da je bio procjenitelj a ja sam sama platila neke stvari, što točno ne smijem uzeti iz kuće od namještaja? Ormari, kuhinja, kreveti, centralno grijanje, vanjska pvc vrata, kutna garnitura...  Što ne smijem dirati i ako uzmem sve što je moje kakvih problema mogu imati i od koga da tražim dozvolu da odnesem svoje stvari? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , Borbena7 je napisao:

Tko je upisna kao vlasnik nekretnine? Tko je ovršenik u postupku?  Procjenitelj ili sudski vještak po nalogu suda? Temeljem čega tvrdite da je nešto Vaše, bračna stečevina je u pitanju? I o kakvom se kreditu radi?

Bivši je upisan kao vlasnik nekretnine. Jedini vlasnik. Bivši je ovršenik. Pod teretovnica piše PBZ banka. Procjenitelj je bio u kući s dvije osobe sa suda. Mene nitko ni za ime nije pitao. Imam račune na svoje ime. Recimo račun kutne garniture primjera, na moje ime je račun kao i otplata kutne na rate , pa do puno većih iznosa kao što su vrata, centralno grijanje... Sve plaćeno isključivo mojim novcem, iako znam da se u braku sve dijeli po pola bez obzira što je tko kupio. Ali s obzirom na situaciju namještaj ili ću ostaviti da trune u kući koju nitko nikada (vjerojatno) neće kupiti ili ću ga nastaviti upotrebljavati dalje u drugoj kući. U slučaju da želim odnijeti namještaj mogu li tražiti dozvolu od suda, od kojeg suda, što trebam napisati da mi dozvole da odnesem vrata ( imaju druga vrata, isti ulaz) kuhinju, centralno grijanje , kuhinju... Kredit je bio hipotekarni. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija