Jump to content

Potkrovlje u zgradi


Ads

Preporučene objave

Pozdrav, 

kupili smo decko i ja stan stan u stambenoj zgradi pred 6 mjeseci. zgrada ima i pripadajuce potrkovlje od 70 kvadrata odmah iznad naseg stana. Na papirima (vlasnicki list, etazni elaborat) to spada pod nas stan. Naravno, tako je bilo receno i prilikom kupnje. Ono kako je nama to objasnjeno, bivsi vlasnici su se dogovorili s ostalim stanarima da se odreknu jednog parkirnog mjesta u zamjenu za tavan. tako da susjed ispod nas ima 2 parkirna mjesta, mi imamo 1 parkirno mjesto i tavan. 

Sada mi se ti isti susjedi javljaju s pitanjem da li ja znam da to nije nas tavan nego je samo bivsoj vlasnici stana dat na koristenje(potpisali du ugovor i ovjerili kod biljeznika potpise svih stanara). Ja za to prvi put cujem, nije mi nista od toga bilo receno prilikom kupnje, niti se igdje u katastru to moglo vidjet (niti na ostalim papirima) . Sto to meni mijenja? da li taj tavan onda stvarno nije nas? jer po papirima ne ispada tako.. a ako oni imaju taj ovjereni ugovor s potpisima da je to samo dato na koristenje, da li to stvarno vrijedi? 

ispricavam se ako nisam dovoljno jasna bila.. nadam se da je razumljiv upit. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U vlasnickom listu je nase. zato meni nije jasno to sto nam sad susjedi tvrde, te kako se to ikad moglo upisat pod nase ako je bivsoj vlasnici samo dato na koristenje? znaci oni imaju kod biljeznika ovjerene potpise di se slazu da bivsa vlasnica stana tavan ima na koristenje a nama je u papirima upisano to pod nase. Takodjer susjedi govore da to nisu znali i pitaju i oni kako je to moguce.. Tako da mene sad zanima da li ti njihovi potpisi ovjereni mogu "pobit" nas vlasnicki, ako me razumijete.. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija