Jump to content

Povratak s porodiljnog i korištenje godišnjeg odmora - škola


Učka1994

Preporučene objave

Poštovani! Molila bih Vas za pomoć. Naime, od početka 2022. pa do sredine svibnja 2022. bila sam na komplikacijama u trudnoći, a do početka 2023. na rodiljnom dopustu te sam trenutno na roditeljskom dopustu do kraja lipnja. Obzirom da radim u školi naši uvjeti korištenja godišnjeg odmora su takvi da odmor možemo koristiti samo u nenastavne dane. Iz škole sam dobila informaciju kako je zakonski nemoguće da koristim oba godišnja odjednom (situacija je takva da godišnji za 2023. počinje polovinom sedmog mjeseca) pa sam mislila da mogu prvo iskoristiti stari i nakon njega nastaviti koristiti novi. Obzirom da to nije moguće, interesira me mogu li se ja vratiti raditi do trenutka kada nam kolektivno započinje godišnji za 2023. godinu, a tražiti isplatu za neiskorišteni godišnji iz 2022. godine? U slučaju da koristim prvi stari godišnji, imam li pravo na regres iz 2022. godine? Možete li mi dati savjet što bi bilo najbolje učiniti, u školi su pristupačni i sve se možemo dogovoriti. Hvala! 

uređeno: od Učka1994
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle imat ćete pravo na GO iz 2022 i 2023., a GO iz 2022. morate iskoristiti do kraja ove godine. Da bi dobili regres iz 2022., morate koristiti barem jedan dan GO iz 2022. u ovog godini.  Škola će Vam pretpostavljam omogućiti korištenje starog GO na ljeto, a novi dati za vrijeme učeničkih praznika sve do 30.6.2024. jer taj novi GO možete prenijeti do tada.

Ne postoji zakonska prepreka da koristite oba GO zaredom, ali MZO forsira korištenje preko praznika jer u suprotnom plaćaju 2 osobe na istom mjestu (vas i vašu zamjenu dok ste na GO). Isplata ide samo u slučaju prestanka radnog odnosa..

uređeno: od gala385
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako je, tako su mi i rekli u školi, no osobno se s time ne slažem jer zbo kojekakvih situacija, ušteda na grijanju itd. itd. ionako za vrijeme praznika radimo od kuće pa mi onda nema smisla da mi se piše godišnji ako ja radim, nije mi to baš u redu. U svakom slučaju hvala Vam puno na odgovoru! Molila bih Vas još samo za informaciju ukoliko ste upućeni, mogu li ranije prekinuti roditeljski dio (iako sam već potpisala dokada će trajati), pa prenijeti na muža ostatak, recimo da prekinem mjesec dana prije, da sam lipanj na godišnjem iz 2022. pa se vratim raditi do godišnjeg za 2023. godinu? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija