Jump to content

Privremeni boravak za osobu s prebivalistem u zemlji van EU


Savicablues

Preporučene objave

Molim za savijet u vezi privremenog boravka. Živim u Australiji, imam prebivalište u Australiji i hrvatsku osobnu iskaznicu i putovnicu sa australskom adresom. Planiram provesti 5 mjeseci (manje od 185 dana) ove godine u Hrvatskoj  u svom stanu. Zanima me da li moram prijaviti boravište na adresi svoje nekretnine i koja je funkcija prijave? Da  li mogu koristiti vozačku dozvolu izdanu u Hrvatskoj prije odjave prebivališta, a ako ne da li je moram odjaviti/zamijeniti ili mogu koristiti australsku vozačku?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , sivko je napisao:

Hrvatska osobna je na adresi u RH ili Australiji?Hrvatska vozačka ti ne vrijedi više pošto si odjavljen.Moraš u Australiji uzet međunarodnu (ali to pravilo ne zna svaki policajac).Pošto ćeš bit duže od 3 mjeseca moraš prijavit boravak.

Osobna je na adresi u Australiji.

Zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Pitanje za Sivka,

Drzavljanin ssm BiH, posjedujem nekretninu u HR., zanima me prijava boravka u HR, privremeni ili stalni, da li se moram odjaviti iz BiH, da li na osnovu privremenog boravka se moze dobiti osobna iskaznica i na koliki vremenski period se daje privremeni boravak i da li se moze produzavati, da li mogu aplicirati za dodjelu privremenog boravka u HR na koji vremenski period i da li se isti moze produzavati. Takodjer me zanima da li u tom slucaju se moram odjaviti sa prebivalistem u BiH. Isto tako me zanima kakve su sanse za stalni boravak? Hvala unaprijed na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Daleko si ti od stalnog boravka a još dalje od osobne iskaznice.

 U ovom slučaju bi mogao ići samo boravak "u druge svrhe",kažem mogao a ne i da će ići.

Odobrava se na rok od godine dana s time da se može produžavati.Naravno mora se i boraviti u RH a uvjeti su sredstva za uzdržavanje,zdravstveno osiguranje,svrha boravka,važeća putovnica,nekažnjavanost u domicilnih zemlji i RH,da nema zabrane ulaska u EU.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija