Jump to content

individualni radovi na fasadi zajedničke zgrade


zzivanazzu

Preporučene objave

Lijepi pozdrav, molim pomoć. Stanujem u zgradi. U toj zgradi smo svi mi suvlasnici kroz vrijeme radili promjene na balkonima. od ukupno 6 suvlasnika, 2 su stavljala nove balkonske ograde (Koje nisu jednake prijasnjim, dakle izmijenili su izgled zgrade), jedna je balkonski prozor pretvorila u balkonska vrata, jedni su stavili strehu na balkon, jedna je mijenjala boju roleta. Sad je dosao novi suvlasnik koji je odlucio na svom balkonu (koji je omeđen s tuđa dva balkona, al ima pregradne zidove između od poda do stropa) obnoviti fasadu i dodati termoizolaciju. Izgled balkona se nece promijeniti jer ce boja ostati ista kao prije. Ali, jedna od suvlasnica, koja svima pravi probleme, sada nakon sto covjek ima radove vec mjesec dana(dolazi vikendima radit, nije iz hr) zahtjeva od njega da skine taj stiropor i sve sto je napravio i vrati sve u prvobitno stanje. Iako je i ona sama farbala fasadu svoga balkona, dodala strehu i balkonski prozor pretvorila u vrata. Hvata se za sitnice, zadnje nam je postavila međuvlasnički ugovor u haustor gdje stoji kako svaki suvlasnik mora traziti dopustenje za radove na fasadi/balkonu, odnosno radove koji ce bitno izmijeniti izgled same zgrade. On je jadan stavio obavijest da ce biti radovi unutra i vani, jos prije mjesec dana, al ona nije nis komentirala do prije par dana. Svi mi ostali(4 suvlasnika od ukupno 6) smo na njegovoj strani, no ona se prijeti da ce ga izbacit iz suvlasnistva zbog nepostivanja međuvlasnickog ugovora. A on ne zeli stvarati probleme pa je na korak od toga da zasita skine to sto je nanovo napravio. E sad pitanje, moze li ga ona zaista zbog toga izbaciti iz suvlasnistva i kako to ide? moze li ona to uciniti ukoliko se svi drugi suvlasnici zgrade protive tome i na njegovoj su strani? mozemo li mi njoj zaprijetiti da onda ona mora retrogradno, i svi mi ostali, vratiti zgradu u prvobitno stanje? molimo za pomoc jer je zena zaista zlica koja samo zagorcava svima zivot. Nitko u zgradi s njom ne razgovara jer je svima ciniila stetu ili bila bezobrazna. hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bilo kakvi zahvati na fasadi zgrade koji mijenjaju izgled iste zahtijeva potpise SVIH suvlasnika, a i dozvole ukoliko je potrebno, ovisi koji su radovi, tako da ta suvlasnica ima pravo tražiti da se vrati u prvobitno stanje, ali koliko vidim i ona sama je radila na fasadi i mijenjala izgled (balkonski prozor pretvorila u vrata), ovo je daleko ozbiljnije, tako da možete komodno i vi njoj zaprijetiti da ćete zvati građevinsku inspekciju kako bi provjerili da li je dobila dozvolu za tu izmjenu, a naravno da nije jer niste joj ni vi potpisali da pristajete na tu izmjenu, pa ako ne možete vi išta raditi onda neće nitko, i zaprijetite joj tom prijavom pa će platiti ogromnu kaznu i morati vratiti u prvobitno stanje, tako bih ja postupio, pa da vidimo hoće li imati više išta za reći. inače takve izmjene gdje se ruše vanjski zidovi, to nije za zajebanciju, mijenja se statika zgrade

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija