Jump to content

Vožnja Ubera preko obrta


stalerep

Preporučene objave

Dobar dan.

Imam pitanje vezano za vožnju Ubera i sličnih usluga preko obrta. Naime brat mi već ima obrt koji je registriran za taksi prijevoz. Ako položim ispit za taksi vozače jeli ja mogu voziti Uber preko njegovog obrta bez da se prijavim kao radnik u njegovom obrtu s tim da sam član uže obitelji? To bi tehnički bila ispomoć jer nebi odvozio puno više od 2-3 sata dnevno. U slučaju da se ovo može, koja bi bila ograničenja, tj. ako me zaustavi policija/inspekcija itd., hoću li imati problema i jeli postoje dokumenti koje sam ja njima dužan predočiti, tj. jeli bi ja u tome slučaju nekako morao dokazat da smo u srodstvu? Također moram dodati da brat nebi bio prijavljen u obrtu, kao ni ja, što znači da obrt nebi imao zaposlenih, jeli to predstavlja problem te ako to predstavlja problem bili se to riješilo tako da on ili neko drugi bude prijavljen u obrtu čisto kao pokriće?

Hvala unaprijed

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovako piše u zakonu:

"Obrtniku u obavljanju obrta mogu pomagati članovi obiteljskog kućanstva, bez obveze zasnivanja radnog odnosa.

(2) Ako se radi o obavljanju vezanog obrta, član obiteljskog kućanstva koji pomaže obrtniku u njegovoj odsutnosti mora ispunjavati i poseban uvjet stručne osposobljenosti, odgovarajućeg srednje strukovnog obrazovanja ili položenoga majstorskog ispita, odnosno posebne zdravstvene uvjete ako je to propisano posebnim zakonom.

(3) Obiteljsko kućanstvo čine bračni drugovi, djeca i drugi srodnici koji zajedno žive, privređuju, odnosno ostvaruju prihode na drugi način i troše ih zajedno."

On ne mora biti prijavljen, ako negdje radi. Ako ne radi nigdje mora biti prijavljen.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija