Jump to content

Skrbništvo oca nad djetetom


Korisnik1950

Preporučene objave

Poštovani, imam pitanje!

Naime, žena i ja smo u braku 3 i pol godine, imamo dijete od 3 godine. U par navrata smo se posvađali i sada sam joj uzeo mobitel i vidio da se dopisuje s drugim muškarcem, ona je na to poludjela. Sada sam joj ja za sve kriv za sve godine protekle dok smo bili cura i decko, sve mi nabija na nos, nista joj ne valja, jer se ocito zaljubila u tog drugog lika.
Zeli uzeti dijete i otici svojima. Postoji li ikakva mogucnost da dijete pripadne meni, a ne njoj jer nazalost u 90% slucajeva zeni pripada dijete?
Ja imam stabilan posao od 8 do 15h sto znaci da bih dijete mogao uvijek preuzimati ja iz vrtica, dok ona radi u trgovini i ima svakakve smjene. Takoder, imam obitelj koja je spremna uskociti i pomoci mi s djetetom.
Ona takoder ima isto obitelj u drugom gradu gdje bi i htjela otici, no brat joj je bio u komuni jer je bio ovisnik o drogi te zivi s njima u stanu, to mi nije sigurno. Ona je zavrsila srednju skolu, s time da je pala zadnji razred bila, a ja sam magistar. Ja bih zelio da se sve smiri i da dijete ostane s nama jer je bolje za njega da smo skupa, a ne da ga prebacujemo kao lopticu. Je li bolje da napravim prvi neki potez ili nešto? Da se javim u socijalnu ili kamo? Molim Vas pomozite, svaki savjet je dobro došao!
Lp.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 20 sati , Korisnik1950 je napisao:

Ja bih zelio da se sve smiri i da dijete ostane s nama jer je bolje za njega da smo skupa, a ne da ga prebacujemo kao lopticu.

Ne nužno, ako su između roditelja odnosi teško i trajno narušeni.

prije 20 sati , Korisnik1950 je napisao:

Je li bolje da napravim prvi neki potez ili nešto?

Ovisi, da li postoji obostrana volja da očuvate taj brak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 22 sati , Korisnik1950 je napisao:

Da se javim u socijalnu ili kamo?

Institucije jesu tu da pomognu, ali budite pažljivi prije nego li ih uključite, a da još ni sami niste sigurni kojim putem krenuti. Tako nešto može također traumatski djelovati i na dijete jer postupci unutar sustava imaju neka svoja pravila.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija