Jump to content

Brisanje teretnice


"pravna 0"

Preporučene objave

Poštovani, imam problem s brisanjem teretnice iz vlasničkog lista nakon otplate komisionog kredita za otkup stana. Adresa ni naziv ustanove u vlasničkom listu ne odgovaraju adresi i nazivu nove državne ustanove u čije je ruke prešla prva institucija. Na Trgovačkom sudu postoji povijesni slijed samo jednog koraka tog prelaska, no o drugom, nema traga. (Ustanova se zvala A pa se onda zvala B i naposlijetku se zove C). Javni bilježnik i odvjetnik upućuju me na Državno odvjetništvo, njima šaljem sve dokumente koje imam. Koliko zapravo čekam? Je  li moguće da se moj slučaj nikada ne riješi? Što je suludo jer sam kredit otplatila. Mogu li još nešto učiniti? Trebam li ih zvati ili samo čekati? Je li moguće da na Trgovačkom sudu ipak takav dokument postoji, samo ga nisu pronašli? Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U redu, hvala, teret, godina je 1999. Bila sam predala sve u gruntovnicu, potvrdu banke i brisovno očitovanje od firme, ali sam dobila odbijenicu s napomenom da mi se adrese i nazivi ustanova ne poklapaju. Slijed je sljedeći: Zavod za zaštitu zdravlja grada Zagreba.......u nekom momentu postaje Zavod Andrija Štampar....i onda u drugom momentu postaje Poliklinika Zagreb. Poliklinika Zagreb nema nikakvog dokumenta koji može pratiti taj povijesni slijed. U vlasničkom listu mi je prva institucija, a u brisovnom očitovanju zadnja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na osnovu čega bi Poliklinika bila sljednik prvotnog ZJZ i Zavoda Andrije Štampara te preuzela teret?

Jer ako provjerite podatke, Zavod za zaštitu zdravlja grada Zagreba 1994 mijenja ime u Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba, 2008 mijenja ime u Zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" a 2014 u Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Dakle, ako ste komisioni kredit za otplatu stana dobili od ZJZ Grada Zagreba zadnji pravni sljednik je Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam. Banka izdaje potvrdu da je kredit otplaćen u korist Poliklinike Zagreb. Kredit je dobila bivša vlasnica stana. Ravnateljica Poliklinike Zagreb piše mi ovako: 

Ne znam kako bih Vam pomogla obzirom da Poliklinika nije u posjedu Odluke o osnivanju iz 2002.g. iz koje bi se možda moglo vidjeti da je Poliklinika PROMETNA MEDICINA (prethodni naziv Poliklinike Zagreb) nastala kada se podijelio Zavod za zaštitu zdravlja Grada Zagreba na Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba (danas Zavod za JZ dr.Andrija Štampar), Zavod za medicinu prometa i psihologiju prometa (danas DZ MUP u Šarengradskoj) i Polikliniku PROMETNA MEDICINA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čini mi se da bi prvo s bankom trebali provjeriti zašto je brisovno očitovanje na Polikliniku jer ne bi trebala imati nikakove veze s ZJZ. Poliklinika Zg, prethodnog imena Poliklinika Prometna medicina je pravni sljednik Zavoda za prometnu medicinu i psihologiju prometa koji je osnovan 1992. I nema nikakove veze s ZJZ, prethodnog imena Zavod za zaštitu zdravlja osim što je iznad navedenom prometnom zavodu osnivač te '92. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U banci sam bila kad sam doma vidjela da je adresa različita. Službenica je još jednom provjerila (što i gdje ne znam) i rekla- Da, to je ta adresa i ta institucija. Da, mogu otići još jednom u banku i tražiti objašnjenje. Poliklinika Zagreb mi najnormalnije izdaje brisovno očitovanje. Možda bih trebala otići do Andrije Štampara i tražiti njihovog pravnika?

uređeno: od "pravna 0"
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 26 minuta, Ivan Orgulje je napisao:

Nešto mi tu ne štima, ja bih to brisao jer je bitno da imate potvrdu od banke da je taj kredit otplaćen, upisan u njenu korist pod tim Z-brojem i da su suglasni za brisanje, neovisno o tome tko je upisan u B.

Tko je upisan u B (vlastovnica) , a što u C (teretovnica)? 

u B sam ja, u C su dvije hipoteke, jedna od tog otplaćenog kredita za otkup koji sam naslijedila od bivše vlasnice, druga moja hipoteka na stan

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 6 minuta, Ivan Orgulje je napisao:

Ja bih najprije zatražio od banke novo brisovno očitovanje sukladno upisu u ZK, a također prema obrazloženju odbijenog prijedloga kojeg ste dobili od ZK odjela.

Ne daje banka brisovno očitovanje već daje potvrdu da je kredit otplaćen, a stavlja adresu onoga kome su išla sredstva, tako ja to razumijem. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija