Jump to content

Stambeni kredit


cukm

Preporučene objave

Trebao bih dignuti stambeni kredit od 35.000 eura. Prosjek plaće mi je 940 eura, i imam ugovor za stalno u državnoj službi gdje radim 12 godina. Imam gotovinski kredit od još 5400 eura gdje mi je rata 170 eura. Prije godinu dana sam bio blokiran zbog duga na diners kartici, dug je vraćen i blokada je skinuta. Što mislite hoće li mi kredit biti odobren ili će mi blokada napraviti problem? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 16 sati , cukm je napisao:

Što mislite hoće li mi kredit biti odobren ili će mi blokada napraviti problem? 

Banke sve vide kroz HROK (hrvatski registar obveza po kreditima) i u pravilu se gleda općeniti bonitet osobe, kao i detaljno stanje 3-6 mj prije podnošenja zahtjeva za kredit. Blokada vam vjerojatno neće naštetiti, ali banka uzima u obzir i vašu potrošnju po karticama u toj banci, kao i ostalim bankama (većinom se drže onoga što sami prijavite, ali ne isplati se ne dati točne podatke jer ionako sve vide iz prometa po računu ako vam je tamo glavni račun).

Rata novog i postojećih kredita ne smije ulaziti u dio plaće koji se laički naziva egzistencijalni minimum tj osobni odbitak, ali sve će vam izračunati u banci. Pripazite na to kakav je instrument osiguranja kredita potreban (hipoteka, u kojem omjeru...).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija