Jump to content

Obveze roditelja nakon razvoda


mihaelsk

Preporučene objave

Pozdrav,

Razveden sam 4 godine, iz braka imam troje djece 11,9 i 6 godina. Bivša supruga i ja imamo zajedničko skrbništvo, po planu je bilo viđanje svaki drugi vikend te dva dana u tjednu nekoliko sati. Uredno plaćam alimentaciju. Bivša supruga je pronašla neke poslove te su djeca kod mene svaki vikend, no sad je pronašla još jedan posao i od mene zahtjeva svaki dan poslijepodne da budu kod mene te da ih vodim u njezinu kuću navečer da zaspe. Škola djece je od mene udaljena nekoliko kilometara, a pješak sam ( kao što je i njezina kuća udaljena ). Prije godinu i pol sam imao breakdown i pokušaj samoubojstva, te mi je dijagnosticirana teška povratna depresija, socijalna fobija, i generalni anksiozni. Pijem dvije vrste antidepresiva te anksiolitik, i kad su djeca kod mene ne spavam po noći zbog nedostatka prostora, svo troje djece spava na jednom trosjedu. Živim sa partnericom koja u isto vrijeme pazi da sam redovno na terapiji i nosi se sa mojim padovima. Zanima me da li bivša supruga ima pravo s obzirom na sve vršiti konstantni pritisak i dovoditi djecu kad ona želi i slagati moj život po mojim potrebama. Da se razumijemo volim djecu, ali sa obzirom na terapiju koju pijem nisam sto posto siguran da ih mogu imati pod stalnim nadzorom.

 

Molio bi za bilo kakav odgovor,

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Malo ste Vi dali previše prostora bivšoj supruzi. Imate pravomoćnu odluku i dužni ste je se pridržavati, a ta odluka vrijedi za oboje, a ne samo za Vas.

Prema tome, bez obzira na Vaše zdravstveno stanje niste dužni raditi to što radite. I dalje ispunjavajte svoje obveze prema odluci koju imate, a ostalo vrijeme posvetite sebi, jer ako ste Vi loše, teško da će Vaša djeca imati koristi od toga.

A bivša supruga, ako nije zadovoljna neka sudskim putem traži izmjenu sudske odluke, ali ovo što Vi sada radite sigurni neće dobiti sudskim putem.

I uspješan oporavak Vam želim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija