Jump to content

Opomena poslodavca


aurora2023

Preporučene objave

Pozdrav. Urucena mi je opomena poslodavca, u kojoj je vecina stvari neistinita i temelji se na rekla-kazala. Dakle, nema apsolutno nikakvih dokaza koji bi potkrijepili to sto se navodi da je ucinjeno na stetu poslodavca, konkretno nesto sto se navodno zbilo 2018. godine, trenutno smo u 2023. Tu opomenu su mi zapravo urucile kolegice u ime poslodavca, koje su nakon mog pitanja da li ako potpisem ovo znaci da priznajem to sto se navodi, rekle da znaci da priznajem(ocito ni one nisu upucene u protokol), te stoga nisam potpisala nista. Nakon toga mi je receno da ce mi opomena stici na kucnu adresu. Zanima me sto dalje. Ja se izricito zelim ocitovati o laznim optuzbama koje me terete, te koliko sam ovdje iscitala trebala bih napisati neko ocitovanje nakon primitka opomene na adresu. Zanima me da li je u redu da to pisem sama ili da se obratim nekome kako bi to trebalo izgledati? Napominjem da se radi o privatniku koji je i sef i direktor, te nema nikoga drugog iznad njega, svi smo ostali obicni radnici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 13 sati , aurora2023 je napisao:

Urucena mi je opomena poslodavca

Da li je naslovljena kao upozorenje na obveze iz radnog odnosa te da li piše da u slučaju ponavljanja iste povrede radne obveze možete dobiti otkaz?

Ukoliko da, rok za tako nešto je 15 dana od dana kada je do takve povrede došlo te uručivanje 5 godina kasnije ukazuje na nešto drugo.

Preuzimanjem ne priznajete sadržaj, nego samo potvrđujete primitak.

Na samom kraju takvog dokumenta bi vam trebala pisati pouka, odnosno koliko dana imate za eventualno očitovanje i kome ga upućujete.

Svakako imate pravo na to i dovoljno je da sami napišete - možete ovdje napisati više detalja iz same opomene te zatim planirani odgovor pa vam mogu savjetom pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 21. 06. 2023. u 23:50, aurora2023 je napisao:

Nakon toga mi je receno da ce mi opomena stici na kucnu adresu.

Može Vam je poslati na adresu prebivališta (ovisi kako je dostava uređena u internim aktima poslodavca), a možete je i osobno preuzeti od poslodavca. Stavite datum primitka i svoj potpis, a dalje postupate ovisno o sadržaju iste.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija