Jump to content

nezaprimanje presude


fani

Preporučene objave

molim svih koje znaju da mi pomognu: sve sam već pokušala, i savjete dosadašnje (iz prijašnjih postova) pa da ne opterećujem detaljima koje sam više puta navela bit pitanja je slijedeća: ZNA li itko do kkada se može u RH odbijati primati "pismena" od suda.. postoji li naime vremenski rok? NEGDJE to valjda mora pisati, U Zakonu o pp svašta nešto piše -te ovako te onako ali nigjde ne piše koliko mjeseci (sad će se skoro navršiti i godina dana od presude) može ona druga strana NE zaprimati... Time naravno taj važan papir ne postoji i NE MOGU ništa gospodinu bivšem (nit ovrha, nit reguliranje viđanja osim da pokušam sama uvesti reda, pa će se žaliti da mu ne dam vidjeti djecu, djeca će patiti što je najgore pa tu opciju neću nit razmatrati)..DOKLE OVAKO, pls, help ako imate savjet.. CSS ne trza...a nit sudu se ne žuri..već dvije godine ovako - do kad još :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost. takvog roka nigdje nema.

Ako tuženik odbija zaprimiti presudu, pokušajte dostavu izvršiti preko sudskog dostavljača. Te troškove ćete, ako mu se prebivalište nalazi izvan granica grada gdje je Općinski sud donio presudu, morati vi predujmiti, ali to Vam je jedina mogućnost.

Ili zahtijevajte od suda da izatraži terensku provjeru i dostavu presude po policiji...Njima će morati otvoriti vrata.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sudskim dostavljačem već pokušano-platila ja to (u 10. mj prošle godine) (inače u istom smo gradu) pa...ništa.

a za ovo nisam znala za policiju, moram to reći odvjetniku ili odoh u stvari ponovo sama do sutkinje jer ovo je nečuveno.. sutra idem u CSS moliti ih da mi izdaju uvjerenje da uz nepravomoćnu presudu mogu djecu koja žive sa mnom na ovoj adresi i prijaviti, jr inače ne mogu bez pravomoćne presude.. pa bih htjela i porezno prijaviti ih na sebe, uz takvu potvrdu, ako to ide bar tako, jer gosn tata ostvaruje i porezne olakšice na djecu kojima ne plaća alimentaciju.. pa kad čujem sve ove spike po televizijama kako će se ... ovo ili ono napraviti.. zlo mi je jer znam kako je mojoj djeci i meni i da su "neki" zaštićeni, u ovom slučaju nesavjensi tata i to samo zato jer nam službe kojima je to posao ne rade kako treba.. .. zato tate, kad se ljutite na forumu kako je sve u korist mama, niste u pravu.. po meni su zakazale sve instance, i CSS-i i sudovi i ini, pa se lomi našoj djeci o glavama ikao i onim roditlejima bez obzira bili tata ili mama, ako su imali "sreću" i "pamet" za odabir takvog partnera s kojim/kojom se nije moglu u braku a po prekidu braka tim gore.. pa ne znam jel bi se smijala ili plakala kad mi djelatnici centara i sudova kažu "pa ljudi ste , dogovorite se".. ja svojoj djeci nikad nisam zabranila viđanje s tatomj iako već pune dvije godine nit kune ne daje.. ali kako izgleda ovoj priči nit blizu kraja.. kad konačno (ako) presudu i zaprimi onda se bude žalio (ovo je tek prvostupanjska) pa dok županijski pa dok ta presuda.. dotada će djeca ako Bog da, već odrasti :-)..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija