faki17 objavljeno: 29. lipnja Dijeli objavljeno: 29. lipnja Pozdrav, dobio sam kaznu u 2. mjesecu koju sam platio nakon 4 dana u iznosu od 2/3 ali pošto je kazna pisana za vrijeme kune morao sam preračunati iznos u eure. Prilikom preračunavanja pomnožio sam iznos s 7,5 a ne s 7,53450 te je došlo do manjka prilkom plačanja. Sada sam u 6. mjesecu tek vidio obavijest koja kaže: Poštovani, Vaša uplata od 437,00 € zaprimljena je i proknjižena sa danom 20.02.2023., međutim, 2/3 kazne od 663,61€ je 442,40 €, što znači da ste uplatili 5,40 € manje, tako da je sada još iznos duga 226,61 €, budući je prošao rok za plaćanje 2/3 kazne. Obratite se Postaji prometne policije Varaždin, da vidite što će Vam oni kazati. Obratio sam se svima i nema pomoći, svi me samo šalju jedni drugima. Postoji li netko kome se stvarno mogu požaliti prije nego me ovrše? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 29. lipnja Dijeli odgovoreno: 29. lipnja Nemaš se kome žalit.Nisi platio koliko treba i sad ide naplata cijele kazne. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
faki17 odgovoreno: 29. lipnja Autor Dijeli odgovoreno: 29. lipnja Priča mi žena iz policije da nisam jedini takav slučaj. Pa jel nije bilo nikog pametnog u policiji da uvedu toleranciju od npr. 3% zbog uvođenja eura. Olakšali bi sebi i narodu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 30. lipnja Dijeli odgovoreno: 30. lipnja Zakon o prekršajima je savršeno jasan što se tiče točne 2/3.A i konverzija eura je regulirana da je sa 5 decimala i to debelo prije uvođenja eura.Ne moraju sebi olakšavati jer ionako moraju provjeravat da li je kazna plaćena u zakonskom roku i da li je točan iznos. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.