Jump to content

Uzdržavanje i emocionalno zlostavljanje djeteta


anonimna_građanka

Preporučene objave

Poštovani, 

Sudskom nagodbom bivši suprug je pristao na plaćanje određenog iznosa uzdržavanja za troje djece. U međuvremenu je jedno, najmlađe, dijete također sudskom presudom prešlo živjeti k njemu.

Ja plaćam redovito uzdržavanje za to dijete dok je bivši prestao plaćati uzdržavanje za ostalo dvoje djece od kojih je jedno teško bolesno i zahtijeva vježbe i posebnu skrb.

To je počelo od prošlog mjeseca i meni stvara ogromne probleme jer smo tek 2 mjeseca podstanari i ako ne platim najamninu (što neću moći ako ne dobijem novac za uzdržavanje)- letjeti ćemo van iz stana. Vlasnica je vrlo striktna oko toga i nema pregovora. Dakle, rekla bih da je ovo donekle i egzistencijalno životna ugroza.

Također, bivši i njegova supruga dijele sa 12- godišnjim djetetom informacije koje su neprikladne i neistinite te nemaju nikakve veze s djetetom te isto uvlače u naše nesuglasice na način da me dijete počelo izbjegavati, vikati na mene, prijetiti mi da ga više neću vidjeti i sl.

Prijavila sam Zavodu, oni su potpuno inertni i s njima općenito nemam dobar odnos jer smatram da su nesposobni. 

Nemam vremena čekati 60 dana po ovrsi da mi sjednu sredstva jer ne možemo živjeti samo od mojih primanja.

Također sam zaboravila napomenuti da je fb pun slika uređenja kuće i okućnice, solarni paneli, klime svuda po kući, sjenica, balkoni, farbanje zidova. Kuća je preko 300m2. 

Ići na tužbu i kako? 

Hvala!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 05. 07. 2023. u 7:59, Borbena7 je napisao:

Nemate osnovu za tužbu već samo za ovrhu.

Hvala na odgovoru. Što sa prijavom državnom odvjetništvu obzirom da je lako dokazivo da se radi o čistoj obijesti i osvećivanju, a ne o bolesti ili neimaštini?

Zavod za socijalni rad i dalje ne reagira. Kome se dalje obratiti po pitanju emocionalnog zlostavljanja djeteta, jer ja do djeteta ne mogu, očito?!

Hvala. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 22 sati , anonimna_građanka je napisao:

Što sa prijavom državnom odvjetništvu obzirom da je lako dokazivo da se radi o čistoj obijesti i osvećivanju, a ne o bolesti ili neimaštini?

Ništa, jer se dug namiruje u ovršnom, a ne kaznenom postupku.

prije 22 sati , anonimna_građanka je napisao:

Zavod za socijalni rad i dalje ne reagira.

Jeste li dobili kakav njihov službeni odgovor? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Od Zavoda apsolutno ništa.

A za uzdržavanje ću vidjeti danas s odvjetnikom, jer smatram da nije isto ne plaća li netko jer nema radi bolesti i sl. Ili ne plaća iz čiste obijesti (za što naravno imam dokaze). Ovrha mi iskreno ne znači ništa jer će djeci biti dane samo 2/3 njegove plaće, a ne puni iznos uzdržavanja. A ova situacija djecu i mene vodi u vrlo tešku ugrozu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pisala sam ravnateljici zavoda i dobila odgovor psihologinje našeg "tima" da je drugi zavod nadležan. Trebalo im je mjesec dana, a ja sam izgubila 2 tjedna svog vremena s djetetom. 

Sad ću ih prijaviti dalje. 

Tko daje preporuku za ovrhu djeteta?

Također, treći mjesec otac djece nije platio u potpunosti uzdržavanje za drugo dvoje djece. Tko podnosi kaznenu prijavu? Zavod ili moj odvjetnik?

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, može li mi netko konkretno pomoći? Sudske presude nisu valjane na FINA-i jer nemaju potvrdu pravomoćnosti. Istu ne mogu dobiti jer sudovi štrajkaju.

Zavod(i), dva su nadležna, uopće ne trzaju, nema odgovora, prijavila sam jedan ravnateljici, oni imaju rok za odgovor na pritužbu.

Ako ne platimo najamninu za stan, ja se sa istim mogu pozdraviti što znači završiti na ulici. Sa djecom, ljubimcima, namještajem.

Što učiniti??? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, tako sam i mislila. Prema naputku odvjetnice, i dijete bih trebala tražiti ovrhom jer mi je uskratio moj dio praznika, sad već 20 i nešto dana. 

Neka samo štrajkaju, možda uspiju jer znaju i što žele i kako to dobiti. A ne ko ova moja siročad u zdravstvu koja se veseli kad  dobije 100 eura, kao da je Božić u srpnju. 😥

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija