Jump to content

Komplikacije u trudnoći i izlazak iz drzave


Maslacak123

Preporučene objave

Pozdrav,

U radnom sam odnosu na neodređeno, trudna sam mjesec ipo dana i poslodavac mi sugerira da radim do kraja mjeseca pa sa iskoristim GO a onda da otvorim komplikacije u trudnoći (posao koji obavljam je fizički zahtjevan i iznimno stresan, poslodavac je toga svjestan). 

Sad dolazim do problema, prije 3 mjeseca sam uplatila putovanje 6 dana izvan HR jer sam tada vec bila dogovorila na poslu GO za datum putovanja, ali sad se sve promijenilo kad sam trudna jer mi sad ispada da ce to putovanje biti u periodu kad sam vec iskoristila GO i kad budem na komplikacijama.

Negdje sam citala da HZZO moze napraviti problem i ukinut mi naknadu (cak i naplatit kaznu) ako tijekom bolovanja (komplikacije u trudnoci su valjda isto u kategoriji bolovanja) nisam na mjestu prebivalista.

Mene sad zanima je li HZZO vrsi te neke provjere po zaprimljenoj prijavi ili kontroliraju sve koji su na bolovanju jesu li stvarno doma.

Meni nema bas smisla da mi naplate nekakvu kaznu ili da mi ukinu naknadu ako sam na komplikacijama a odem negdje par dana. Trudnoca je za sada uredna, komplikacije ce bit otvorene radi mjera sigurnosti jer u drugom stanju nisam sposobna obavljat svoj posao.

Ima li neko vise info?

 

Napomena, agencija preko koje je putovanje uplaceno ne vraca novac ukoliko se odustane pa mi je steta da mi propadne par tisuca kuna.

Hvala na odgovorima.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija