Jump to content

Postavljanje videonadzora na kući- licencirani ili ne?


elektricar.ri

Preporučene objave

Pozdrav svima,

evo već godinu dana vodim bitku sa upitom iz naslova. Naime, imam kuću i htio bih postaviti video nadzor na nju koji bi snimao SAMO moje dvorište, ulazna vrata itd..Uglavnom SAMO ono što je u mom posjedu , bez snimanja javnih površina. Problem je što bih to izveo sam (jer sam godinama u tome i znam instalirati), a navodno je potrebno da taj zahvat izvedu SAMO osobe tj.tvrtke koje imaju licencu pri MUP-u za zaštitarsko-tehničarske djelatnosti. Koliko znam ,to je istina za višestambene objekte, ali nisam siguran i za kuće. Zvao sam Sokol security (šteta svake potrošene sekunde na telefonu), MUP (bolje da ne pričam) itd. , ali NITKO ne  zna sa sigurnošću mi reći pa vas molim ako netko ima ikakvu informaciju o tome da podijeli. Hvala unaprijed svima.

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema odredbama Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka i tzv. izuzećem kućanstva te u situacijama koje ista obuhvaća, za postavljanje videonadzora koji snima isključivo privatni prostor (niti jedan dio javnog prostora ili susjednog posjeda) u što spadaja dvorište i ulaz u kuću, nije potrebna obavijest tj. naljepnica da je objekat pod videonadzorom niti tko je voditelj obrade podataka. slijednom navedenoga nije vam potrebna ni ovlaštena tvtka za postavljanje istih.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija