Jump to content

E dražba - skidanje tereta; neupisani tereti


California

Preporučene objave

Postovani,

postoji vec par tema vezano za e-drazbu ali su upiti malo drugaciji pa cu otvoriti novu temu.

1. Pitanje:

Na nekretnini koja je predmet ovrhe postoji vise upisanih tereta (Banka, lokalni pruzatelj usluga grijanja, vodovod…). Prema nekim informacijama koje sam dobio, navodno je mogucnost da postoje i “neupisani tereti koji se naknadno pojave odnosno neka stara potrazivanja”. Ne kokretno na ovoj nekretnini nego opcenito.

Moze li se dogoditi naknadno da vlasnik stana nije placao recimo dimnjacara godinama i da se ta potrazivanja jave kada dodje novi vlasnik? U neku ruku mi i je logicno jer dug je na toj nekretnini a ne na vlasniku. Ista stvar i sa strujom. Moze li HEP naknadno kada se promijeni vlasnik upisati teret na stanu ili “ganja” vlasnika u cije vrijeme je dug na stanu nastao? A isto je pitanje za do sada HEP nije upisao svoj teret.

 

2. Pitanje

U opisu od nekih tereta (teret trecege reda pa nadalje - iza banke) na tom stanu pise: “Zabiljezuje se ovrsnost trazbine prema trecoj osobi koja nekretninu stekne kasnije” - koliko sam upucen, nakon licitacije se svi tereti sa stana trebaju obrisati a prema ovome ja mogu naslijediti terete ako se istinne naplate iz izlicitirane vrijednosti ili?

Mogu kasnije priloziti i PDF cestice kako bi bilo jasnije pitanje, trenutno nisam u prilici uploadati.

Hvala unaprijed. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 25. 07. 2023. u 12:34, California je napisao:

Moze li se dogoditi naknadno da vlasnik stana nije placao recimo dimnjacara godinama i da se ta potrazivanja jave kada dodje novi vlasnik? U neku ruku mi i je logicno jer dug je na toj nekretnini a ne na vlasniku. Ista stvar i sa strujom. Moze li HEP naknadno kada se promijeni vlasnik upisati teret na stanu ili “ganja” vlasnika u cije vrijeme je dug na stanu nastao? A isto je pitanje za do sada HEP nije upisao svoj teret

Ne, to nije moguće.

Dana 25. 07. 2023. u 12:34, California je napisao:

Mogu kasnije priloziti i PDF cestice kako bi bilo jasnije pitanje, trenutno nisam u prilici uploadati.

Ajde priložite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Prilažem ZK (5.2, 6.2, 7.2 i dr.).

Osim toga, imam iduće pitanje:

  • prema pozivu na sudjelovanje na licitaciji, FINA u njemu navodi kako se uplata kupovnine mora uplatiti 30 dana nakon završetka dražbe (koliko vidim, praksa je da se stavlja taj rok u svim dražbama). Ne bi li se trebalo pričekati Rješenje o dosudi koju izdaje Sud (u Rješenju će navesti pretpostavljam iznos koji se uplaćuje, IBAN, poziv na broj i dr) ili se kupovnina uplaćuje prije izdavanja Rješenja o dosudi? Vjerojatno Sud neće u roku 30 dana izdati to Rješenje a opet nije jasno na koji račun se uplaćuje kupovnina.

Hvala.

ZK.pdf

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija