Dalmatinka_M objavljeno: 25. srpnja Dijeli objavljeno: 25. srpnja Poštovanje! Ako netko može dati odgovor na slijedeće: Već neko vrijeme vodi se ostavinska rasprava iza smrti sestre,na sudu! Prije nekog vremena (kad je bilo 1.ročište) dobila sam uvid u dokumente koji se odnose na dvije osobe koje su dale ovjerene izjave kod J.B.,koje su po njihovim navodima tada radile kao "pomoć u kući",dok je sestra bila još živa! Kontaktirala sam nedavno voditelja projekta "pomoć u kući" u to vrijeme i zatražila podatke o obe te osobe tj.od kad do kad su radile u projektu.Dobila sam odgovor da ne mogu dobiti podatke zbog zakona o zaštiti podataka /GPDR/,iako sam obrazložila stvar i rekla da imam pravni interes u ostavinskoj na sudu! Sve je to bilo preko maila! Kako da dalje ostvarim svoja prava i dobijem te podatke /koji trenutno nisu možda toliko bitni za ostavinsku,ali mogli bi biti/?! Hvala! Lp. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
lawbydesign odgovoreno: 25. srpnja Dijeli odgovoreno: 25. srpnja prije 1 sat, Dalmatinka_M je napisao: Kako da dalje ostvarim svoja prava i dobijem te podatke /koji trenutno nisu možda toliko bitni za ostavinsku,ali mogli bi biti/?! Jeste li probali predložiti sudu da zatraži te podatke? Iako, iz ovoga što navodite nije jasno zbog čega bi to za ostavinu bilo bitno - da li te osobe potražuju kakav dio ostavine? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Dalmatinka_M odgovoreno: 25. srpnja Autor Dijeli odgovoreno: 25. srpnja Čekam drugo po redu ročište,ali kao što znate već je dugo štrajk! Izjave osoba su isključivo radi moguće koristi druga 2 nasljednika (osim mene),koji su iste predali tek 8.mj.nakon smrti sestre i 5 mj.nakon prikupljenih papira u J.B.koji nije mogao riješiti ostavinu nego je sve poslao na sud! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
lawbydesign odgovoreno: 25. srpnja Dijeli odgovoreno: 25. srpnja prije 2 minuta, Dalmatinka_M je napisao: Čekam drugo po redu ročište,ali kao što znate već je dugo štrajk! Pokušajte ponovno zatražiti te podatke, ali navedite da ih anonimiziraju na način da ne pišu imena i prezimena osoba, nego samo osoba 1, osoba 2 i vremenski raspon angažmana. Nisam sigurna da ćete uspjeti jer vaš pravni interes nije neposredan. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 27. srpnja Dijeli odgovoreno: 27. srpnja Dana 25. 07. 2023. u 17:36, Dalmatinka_M je napisao: Čekam drugo po redu ročište,ali kao što znate već je dugo štrajk! Izjave osoba su isključivo radi moguće koristi druga 2 nasljednika (osim mene),koji su iste predali tek 8.mj.nakon smrti sestre i 5 mj.nakon prikupljenih papira u J.B.koji nije mogao riješiti ostavinu nego je sve poslao na sud! Podneskom se obratite sudu i zatražite da po službenoj dužnosti pribavi taj podatak radi potreba postupka koji je u tijeku. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.