Jump to content

Problem vezan uz ostavinsku !

Dalmatinka_M

Preporučene objave

Poštovanje!

Ako netko može dati odgovor na slijedeće:

Već neko vrijeme vodi se ostavinska rasprava iza smrti sestre,na sudu!

Prije nekog vremena (kad je bilo 1.ročište) dobila sam uvid u dokumente koji se odnose na dvije osobe koje su dale ovjerene izjave kod J.B.,koje su po njihovim navodima tada radile kao "pomoć u kući",dok je sestra bila još živa!

Kontaktirala sam nedavno voditelja projekta "pomoć u kući" u to vrijeme i zatražila podatke o obe te osobe tj.od kad do kad su radile u projektu.Dobila sam odgovor da ne mogu dobiti podatke zbog zakona o zaštiti podataka /GPDR/,iako sam obrazložila stvar i rekla da imam pravni interes u ostavinskoj na sudu!

Sve je to bilo preko maila!

Kako da dalje ostvarim svoja prava i dobijem te podatke /koji trenutno nisu možda toliko bitni za ostavinsku,ali mogli bi biti/?!

Hvala!

Lp.

Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, Dalmatinka_M je napisao:

Kako da dalje ostvarim svoja prava i dobijem te podatke /koji trenutno nisu možda toliko bitni za ostavinsku,ali mogli bi biti/?!

Jeste li probali predložiti sudu da zatraži te podatke? 

Iako, iz ovoga što navodite nije jasno zbog čega bi to za ostavinu bilo bitno - da li te osobe potražuju kakav dio ostavine?

Čekam drugo po redu ročište,ali kao što znate već je dugo štrajk!

Izjave osoba su isključivo radi moguće koristi druga 2 nasljednika (osim mene),koji su iste predali tek 8.mj.nakon smrti sestre i 5 mj.nakon prikupljenih papira u J.B.koji nije mogao riješiti ostavinu nego je sve poslao na sud!

prije 2 minuta, Dalmatinka_M je napisao:

Pokušajte ponovno zatražiti te podatke, ali navedite da ih anonimiziraju na način da ne pišu imena i prezimena osoba, nego samo osoba 1, osoba 2 i vremenski raspon angažmana.

Nisam sigurna da ćete uspjeti jer vaš pravni interes nije neposredan. 

Dana 25. 07. 2023. u 17:36, Dalmatinka_M je napisao:

Izjave osoba su isključivo radi moguće koristi druga 2 nasljednika (osim mene),koji su iste predali tek 8.mj.nakon smrti sestre i 5 mj.nakon prikupljenih papira u J.B.koji nije mogao riješiti ostavinu nego je sve poslao na sud!

Podneskom se obratite sudu i zatražite da po službenoj dužnosti pribavi taj podatak radi potreba postupka koji je u tijeku. 

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija