Jump to content

Navodno kamatarenje?!


anonimno

Preporučene objave

Posudili smo 20.000 Eura dugogodišnjim prijateljima bez ikakvog ugovora i zaloga za neki njima važan posao. Oni su nam trebali novac vratiti za mjesec dana a nisu ga vratili godinu dana. S našim novcima su radili svoje poslove i zaradili pozamašne novce preko naših novaca koje u dobili praktički bez ikakvog uvjeta već samo na temelju povjerenja i prijateljstva. S obzirom da novac tako dugo nije vraćen tražili smo da nam podmire štetu zbog gubitka koji smo imali jer smo izgubili jednogodišnju zaradu iz jednog investicijskog fonda koji je ostvario prinos te godine od 38% što ispada da su nam trebali platiti oko 7600 EURA. Naš novac je bio u tom fondu prije posudbe njima i izračun prinosa fonda je transparentan. Kada pitamo kada će nam platiti tu štetu oni nam prijete da će nas prijaviti za kamatarenje?! Dali je to moguće s obzirom da nemamo zaključen ugovor, niti smo imali zalog za posudbu, niti smo im prijetili, niti smo pokušavali na bilo koji način utjerati dug. Jedino smo ih putem E-maila zamolili da nam nadoknadetu štetu s obzriom da nisu htjeli razgovarati s nama.

Ako želite ostati bez prijatelja - posudite im novac. Kako stara narodna kaže pomozi sirotu na svoju sramotu. :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tko iskorišćujući nuždu, teške imovinske prilke, nedovoljno iskustvo, lakomislenost ili smanjenu sposobnost rasuđivanja druge osobe, primi od nje ili s njom ugovori za sebe ili drugoga imovinsku korist koja je u očitom nerazmjeru s onim što je on dao, učinio ili se obvezao dati ili učiniti,

 

kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.

 

Ne trebate biti pravnik da vidite kako u navedenom kaznenom djelu,nema nikakve osnove po kojoj bi oni Vas mogli tužiti. A to što niste dobili nikakvu potvrdu o danom novcu,ili ugovor,te ga ovjerili kod j.bilježnika,je samo nažalost Vaša "dobra" lakovjernost i naivnost. Žao mi je,ali znaju ljudi biti nepametniji i proći puno gore od Vas.

Oprez ubuduće.

Sretno :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija