Jump to content

Pravomoćnost rješenja prvostupanjskog suda


WTTV

Preporučene objave

Poštovani, može li mi netko odgovoriti na slijedeće pitanje:

Drugostupanjski sud je žalbu na rješenje prvostupanjskog suda odbacio  kao nepravodobnu. Kada je u tom slučaju rješenje prvostupanjskog suda protiv kojeg je (sada nepravodobna) žalba uložena, postalo pravomoćno?  Je li to  datum kada je isticao rok za žalbu na prvostupanjsko rješenje ili nešto drugo? (Očito je da je u konkretnom slučaju prvostupanjski sud žalbu sa spisom proslijedio višem sudu na rješavanje i nije sam žalbu odbacio kao nepravodobnu.)

Puno hvala unaprijed na Vašim odgovorima!

Lp

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno hvala na odgovoru, ako bismo mogli nadalje pitati i slijedeće:

Može li se protiv ove odluke drugostupanjskog suda (Visoki trgovački sud) izjaviti žalba, odnosno neki drugi pravni lijek. Radi se o ovršnom postupku. U konkretnom slučaju prvostupanjski sud nije odbacio žalbu kao nepravovremenu nego ju je poslao na rješavanje drugostupanjskom sudu. Protivna strana je podnijela odgovor na žalbu koji je isto tako proslijeđen drugostupanjskom sudu. Odgovor protivne strane se spominje u rješenju drugostupanjskog suda. Žalbu smo poslali e-mailom 5.6.2023. (prvostupanjskom sudu). Prema navodima drugostupanjskog suda rok za podnošenje žalbe je bio 5.6.2023., međutim drugostupanjski sud u svome rješenju netočno navodi da je žalba podnesena 6.6.2023. i radi toga zaključuje da je žalba nepravovremena. Osim toga navodi i da je žalba podnesena preporučenom poštom, što isto nije točno jer smo žalbu poslali e-mailom. Da smo žalbu podnijeli 5.6.2023. možemo dokazati ispisom e-maila kojim je žalba poslana. 

Dakle, možemo li još nešto poduzeti u svezi, po našem mišljenju neosnovano odbačene žalbe?

Puno hvala unaprijed na Vašim odgovorima!

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 8 sati , WTTV je napisao:

Puno hvala na odgovoru, ako bismo mogli nadalje pitati i slijedeće

Teško je komentirati bez uvida u sadržaj, pogotovo zbog ovoga što navodite da se u obrazloženju spominje i odgovor na žalbu.

prije 8 sati , WTTV je napisao:

Može li se protiv ove odluke drugostupanjskog suda (Visoki trgovački sud) izjaviti žalba, odnosno neki drugi pravni lijek.

Kad ste zaprimili ovu odluku?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija