Jump to content

Što mogu učiniti?


anonimno

Preporučene objave

Situacija je ovakva, susjeda je prošle godine tražila od svih nas okolnih suglasnost za spajanje čestica njezinog zemljišta jer da kao ne može graditi bez toga, i svi smo joj dakako dali suglasnost za spajanje i zaboravili na to. Prošli tjedan odjednom su osvanuli temelji na samoj međi. Da ne kažem da objekt koji se gradi započinje na početku moje terase, dugačak je cijelom njezinom dužinom + još 4 m a ne znam koliko će biti visok. Uz to, radi toga su srušili bunar koji je bio pola na našoj pola na njihovoj strani bez ikakve suglasnosti.

poslala sam upit inspekciji, no danas je osvanula ploča na gradilištu na kojoj je navedeno sve potrebno - investitor, izvođač, nadzor i da se gradi pomoćni objekt.

Malo sam danas švrljala po zakonu i vidjela da piše da za pomoćni objekt koji se gradi na istoj čestici na kojoj je stambeni objekt ne treba ishoditi građevnu dozvolu :(

provjerom u detaljnom planu vidi se da je točno na tom mjestu na samoj međi ucrtan objekt.

meni ta građevina fakat smeta jer neću uopće imati svjetla u stanu a još više me smeta zatrpavanje bunara jer mi je dio stana ispod razine zemlje i često imam poplave pa me strah da će sad biti još gore. Imam li kakve pravne opcije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pod detaljnim planom mislite na detaljni plan uređenja? veličina pomoćnog objekta koji se može graditi bez građevne dozvole je ograničena a može se graditi samo na temelju glavnog projekta potvrđenog od strane nadležnog ureda. Gradilišna ploča mora sadržavati i taj podatak. Zatrpavanje bunara koje za posljedicu ima opasnost povećanja razine vode u vašem podrumu/suterenu je utemeljeno samo ako se iz bunara crpi voda s ciljem sniženja razine podzemne vode. U suprotnom je tehnički i znanstveno neutemeljeno. Imate pravo na svjetlost.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija