Jump to content

Preuzimanje djeteta iz vrtića


lavanda_1981

Preporučene objave

Pozdrav,

sporazumno sam se razvela od supruga, imamo dva sina, jedan ima 10, drugi 4 godine. Imamo zajednički plan roditeljske skrbi, stariji na papiru živi sa njim, mlađi sa mnom, ali zapravo su tjedan dana kod mene, a tjedan dana kod njega. I to je sve sjajno funkcionira izuzev jedne stvari. Naime, suprug mi ne dopušta da mlađe dijete pokupim u njegovom tjednu iz vrtića ranije kao što je bila praksa i dok smo bili skupa, a i kada je tjedan kod mene, već šalje svog oca koji dolazi kasnije popodne po dijete (suprug radi druge smjene u tim tjednima). Samo dijete govori da ne želi tako dugo ostajati, ali ne bi se iznenadila da to samo govori meni, a bivšem suprugu suprotno. Paralelno s time, starijeg sina redovno ostavlja meni u svom tjednu do početka njegove škole budući da mora raditi što je ok starijem sinu, meni i suprugu, ali se mlađe dijete ljuti jer počinje uviđati razliku te mu nije jasno zašto stariji vidi mamu svaki dan, a on ne.
Ima li mi suprug to pravo zabranjivati ili ne? Znači ne želim da mu oduzimam dijete, već bi jednostavno voljela da i mlađeg sina vidim u tom tjednu, a da ga onda suprug od mene preuzima nakon posla, ili ga ja dovezem bivšem.
Imam li pravo na to bez da mijenjamo zajednički plan roditeljske skrbi jer smatram da djeca trebaju i majku i oca te da naši osobni problemi trebaju biti izvan odnosa s djecom?

Hvala ❤️
 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 25 minuta, Borbena7 je napisao:

Trebate tražiti od suda izmjenu sudske odluke u cijelosti, pa tako i u ovom spornom dijelu preuzimanja mlađeg djeteta iz vrtića. 

navedeno nije u sudskoj odluci već je to dio dogovora bio našeg usmenog, ali ok, razumijem poantu. Znači prvo bi trebala se javiti u Centar, pa onda nakon toga na sud. 
Isto tako pitanje, budući da smo razvedeni samo 7 mj, ima li nekakav zakonski vremenski rok u kojem ne smijem tražiti izmjene Plana?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 50 minuta, lavanda_1981 je napisao:

Znači prvo bi trebala se javiti u Centar, pa onda nakon toga na sud. 

Tako je.

prije 51 minuta, lavanda_1981 je napisao:

Isto tako pitanje, budući da smo razvedeni samo 7 mj, ima li nekakav zakonski vremenski rok u kojem ne smijem tražiti izmjene Plana?

Nema, prema okolnostima i potrebama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija