PohanaJabuka objavljeno: 14. kolovoza Dijeli objavljeno: 14. kolovoza U procesu sam otvaranja mikro obrta. Nudim usluge promidžbe za inozemne klijente preko freelancing stranice Upwork.Trenutno imam cca 450 eura koje ne mogu podići dok ne dodam porezne informacija. Problem je što sam taj novac zaradio prije službenog otvaranja obrta. Pretpostavljam da bi mi se porezna odmah javila ako bi dirao taj novac, pošto nemam legalnog opravdanja za isti. Ja bih za to rado platio neki tip poreza ali… Ne znam kolko je pametno pitat poreznu za savjet da si ne stvorim više problema jer sam prije toga na crno zaradio cca 10 000 eura kroz 5 godina. Realno, kakve probleme mogu očekivati od ovoga? Da u kompletu otpišem ovaj iznos? Trenutačno mi to nije malo .. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Miran89 odgovoreno: 14. kolovoza Dijeli odgovoreno: 14. kolovoza Tako mali iznos bi vrlo vjerojatno uspio proc ispod radara, a ako se vec zeli isplatit sa sto manjim rizikom onda ga je najbolje prijavit kao drugi dohodak iz inozemstva. Nije bas jako bistro pitat poreznu za savjet kad je vec takva situacija. drot13 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
PohanaJabuka odgovoreno: 14. kolovoza Autor Dijeli odgovoreno: 14. kolovoza Taj drugi dohodak bi trebao isplatiti na poslovni ili privatni (kao do sad) žiro? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Miran89 odgovoreno: 18. kolovoza Dijeli odgovoreno: 18. kolovoza Privatni. drot13 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.