Jump to content

Darovni ugovor dijela nekretnine


Limbo777

Preporučene objave

Zanima me da li je moguće darivanja dijela nekretnine od strane suvlasnika ako su u vlastovnici navedeni drugi vlasnici od rješenja dobivenog od zemljišnoknjižnog odjela?

U ovom slučaju radi se o darivanju dijela nekretnine od strane mog brata meni, dobili smo rješenje o uknjižbi prava vlasništva nakon smrti oca i ostavinske rasprave, ali vidim da je na vlastovnici u bazi zemljišnih podataka još uvijek upisan moj otac kao suvlasnik uz majku. 

Ne razumijem da li treba kod javno bilježničkog ureda pokrenuti provedbu rješenja dobivenog od zemljoknjiškog odjela prije darovnog ugovora ili nije bito što piše u vlasnovnici ako imamo rješenje? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moguće je darivanje u opisanom slučaju. Razlog što je još upisan Vaš otac najvjerojatnije leži u tome da je bio štrajk na sudovima a sada su još i godišnji odmori, te rješenje još nije provedeno. 

Ako ste dobili rješenje od gruntovnice da je Vaš brat stekao nekretninu, ne bi trebalo dalje ništa poduzimati, već pričekati provedbu promjene u gruntovnici. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija