Jump to content

Rudno bogatstvo republike Hrvatske na privatnom zemljištu


Dalmo81

Preporučene objave

Na mojem privatnom zemljištu, bez mog odobrenja i znanja, jedan izvođač radova na gradnji novog trgovačkog centra je dovezao ogromne količine navodno rudnog bogatstva republike Hrvatske (vjerojatno da ne plati odvoz na za to posebne deponije), mimo protokola i zakona, i bez da je obavijestio državu o tom činu, ali inspekcija je to doznala i obavila nadzor.

Izvođač radova je uredno zaravnao površinu na mojoj čestici, ali se razina zemljišta povisila za par metara. Jedno od pitanja je dali zemljište može ostati u novim visinama?

S obzirom da sam ja na tom zemljištu ove zime trebao presaditi trajni nasad sa drugog mog zemljišta, dali mogu presaditi te trajne nasade, ili me država može ometati u tome?

Meni osobno ne smeta taj materijal na mom zemljištu, ako mogu raspolagati svojim zemljištem skupa s tim dovedenim iskopom.Dali mogu?

Nemam vremena za sudske postupke jer bi to moglo trajati godinama, niti da država s mog zemljišta radi natječaj za prodaju tog rudnog bogatstva(to mi je neslužbeno priopćeno da bi država tako uklonila taj dovezeni iskop, ali to bi moglo trajati isto godinama ili čak i u nedogled dok se to sve rasproda, i u tom vremenu moje zemljište bi onda služilo državi kao skladište tog rudnog bogatstva, i ja bi trpio štete.Dali moram trpiti to kao vlasnik zemljišta?

Tko je sad stvarni vlasnik tog ilegalno dovedenog iskopa?I dali ja imam kakva prava s obzirom na situaciju?

Ako presadimo na zimu trajni nasad na to zemljište dali me to štiti na koji način da se taj iskop ne može odnijeti s mog zemljišta, s tim činom da mi se uništiti posađeni trajni nasad?

 

Zahvalan unaprijed!

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija