Jump to content

Rad u stranoj tvrtki kao freelancer


Mostlycloudy

Preporučene objave

Razmišljam prihvatiti ponudu da radim online za američku tvrtku. Paušalni obrt nije opcija (duga priča) pa me zanima najsličnija alternativa ili opcija gdje mi država neće uzeti 50% plaće. Želim da bude legalno, ali trenutno ne mogu naći niti jednu opciju koja ima smisla. Plaća nije velika i ako se uzima veliki postotak opet sam na minimalcu. Ako itko ima savjet ili ideju više je nego dobrodošla.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lijepo u d.o.o. i bok. Prijavite se na direktorski minimlac, a zivite od isplate dobiti. Porez na dobit, porez na dohodak od kapitala i zg prirez pojedu malo manje od 21% dobiti prije oporezivanja. Na 10 eura dobiti prije poreza na dobit, vama ce na kraju sjest na racun 7.9 eura. S tim da se otvara mogucnost neoporezivih isplata i ostalih isplata (tipa najam prostora firmi uz <10% poreza).

Edit: ako cete ic preko ugovora o djelu, onda niste obveznik uplate doprinosa za zdravstveno nego samo poreza na dohodak i mirovinsko. To dvoje ce vas kostati oko 28% bruto dohotka.

uređeno: od Miran89
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija