Jump to content

Hitno-molim pomoć


Mak

Preporučene objave

Prekršajnim postupkom doneseno je Rješenja kojim se postupak protiv mene obustavlja. Radi se o sudaru sa stranim kombijem, u kojem sam pretrpio znatne ozljede i boli. Da li imam pravo i iz kojeg naslova na odštetu za to?

To sam pitanje preopširno postavio i 21.3.07., ali izgleda niko zbog preopširnosti teksta nije tome posvetio pažnju! Molim pomoć, da ne dođe do zastare!

Velika hvala

Mak

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da biste imali pravo na odštetu najprije treba utvrditi krivca.

Zašto se protiv vas obustavio postupak, da li to znači da se bili osumnjičeni? Najbolje je da prošetate do odvjetnika kojemu su ovakvi predmeti uža specijalnost, pogotovo što se radi o strancu. On će sigurno znati odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Velika Vam hvala što ste se tako brzo odazvali mojoj zamolbi za pomoć. Molio bi ako imate toliko strpljenja da pročitate moj prvi upit od 21.3. na ovim stranicama u vezi istog tog problema, gdje je sve jako opširno napisano. Mislim da sam dao sve relevantne podatke, i vjerujem da bi se na osnovu njih moglo sveobuhvatnije sagledati kompletna situacija.

Zahvalan na odgovoru, uz pozdrav

Mak

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je sve ovo kako pišete onda zaista ima osnove da potražujete odštetu sa osnove tjelesnih ozljeda.

Hitno do dobrog odvjetnika, ponesite sve nalaze, zapisnik policije, tj. sve što imate od dokumentacije. Odvjetnik zna kome se podnosi zahtjev. Zastara je 3 godine. Pitanje: Kako ste riješili popravak automobila? Tko vam je platio štetu? Ako niste krivi onda možete potraživati štetu za vozilo. Obratite se vašem osiguravatelju da vam kažu koja kuća u RH je korespodent sa stranom osiguravajućom kućom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na brzom odgovoru i savjetu, te na Vaše pitanje dodajem odgovor: Automobil sam popravio iz naslova svog kasko osiguranja. Međutim zbunjuje me to što nije decidirano u rješenju navedeno tko je krivac za nesreću, već je navedeno da se prekršajni postupak protiv mene kao krivca obustavlja, na osnovu mišljenja prometnog vještaka!!?? Rješenje je konačno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zbunjuje me to što nije decidirano u rješenju navedeno tko je krivac za nesreću, već je navedeno da se prekršajni postupak protiv mene kao krivca obustavlja, na osnovu mišljenja prometnog vještaka!!??

 

na rjesenju kojim se odlucuje o tvojoj prek. odgovornosti se ne navodi tko je uzrokovao nesrecu vec se samo navodi kako nije dokazano da bi to bio ti.

 

ako iz nalaza prometnog vjestaka, bez obzira na sadrzaj rjesenja o prek., proizlazi da je krivac ovaj drugi - odsteta je tvoja.

 

buduci da je eventualni krivac taj drugi cije je vozilo reg. u inozemstvu, za odstetu se obracas hrv. uredu za osiguranje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Štovana. Koliko sam vidio,izgleda da je najvažnije pitanje krivca za dobivanje odštete. Zato i u mom prvom pitanju od 21.3. _ sudar sa stranim kombijem ( koji je objavljen na ovom forumu, ali nisam na njega dobio niti jedan odgovor, iako je bilo jako puno posjeta),stoji da se obustavio postupak protiv mene u prekršajnom postupku kao krivca i prema mišljenju vještaka nije provedeno sudsko vještačenje kao bi se ustanovilo ko je krivac. U obrazloženju se navodi čl.196 st.1 toč.8 Zakona o prekršajima - koje je to značenje ima u postupku?

Zahvaljujem na odgovoru uz srdačan pozdrav

Mak

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi nemate izbora nego otići do vaše osiguravajuće kuće provjeriti tko je u RH korespodent sa osiguravajućom kućom koja jje osigurala vozilo s kojim ste se sudarili. Nakon tog saznanja svu dokuemtnaciju koju imate predajete u tu korespodentnu osiguravajuću kuću (zahtejv za odštetu, zapisnik policije, itd.). Oni će tu dokumentaciju proslijediti u HUO od kojih ćete dobiti odgovor da li imate pravo na odštetu ili ne. Budući da u zapisniku piše da vi niste krivi velika je vjerojatnost da ćete uspjeti naplatiti štetu no mislim da će vam ipak trebati dobar odvjetnik kojemu su ovakvi predmeti uža specijalnost. Puno sreće!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija