Jump to content

Razvrgnuće suvlasničke zajednice


Rukmini

Preporučene objave

Poštovani! 

1996. nakon smrti majke, stan koji je bio na njeno ima, al ga je stekla zajedno s ocem, otac dopušta da se podjeli među djecom ( troje ), znači svak dobija 1/3, jer da kad on umre ne moramo ponovo plaćati postupak. 2007. Umire sin i u oporuci koja nije ovjerena , al svi smo je vidili 1/3 stana ostavlja maloljetnoj kćerki. Režije i sve u vezi stana plaća otac do 2013(2014) kad smo se svi raselili i drugi brat odlući živjeti sa nevjenčanom ženom i djetetom. Nitko nema ništa protiv i ništa ne potražuje u vezi stana. On renovira stan i brine o režijama ( znači 10 godina). Do lani kada nevjenčana supruga od pokojnog brata ( u braku živili 2-3 godine) prijeti nevjenčanoj ženi brata koja 10 godina živi u stanu  da iseli i preda joj ključeve u roku 8 dana, i maltretira telefonom ( zadnje 2 godine njen nevjenčani suprug živi s ocem jer je bio teško pokretan, ali kad treba čuvati sina spava u stanu) jer ona ima veća prava od nje jer ima 1/6 stana...saznajemo da je ta nevjenčana supruga pokojnog brata zanijekala posljednju želju svog nevjenčanog supruga da 1/3  svog dijela stana ostavlja malodobnoj kćerki, i upisala se na 1/6 bratove polovice, a drugu 1/6 je napisala malodobnu kćer. Dakle 15 godina nas drži u laži da malodobna kćer ima 1/3 stana. Sad je pokrenula postupak razvrgnuća suvlasničke zajednice putem suda. Znači nitko ih od 2007. nije tražio da financijski sudjeluju u nikakvom trošku jer je nasljednica malodobna. A ta nevjenčana supruga pokojnog brata živjela je u djedovoj kući 10 godina jedino podmirujući svoje režije, i kad je zatrudnjela  s drugim muškarcem odlazi. Znači uvijek smo bili zaštitnički naklonjeni prema njoj, djed je uvijek  uskakao pomoći, kupio joj automobil... Svi se slažemo da se stan proda, ali mi tražimo odgodu barem dvije godine da se stanari stana snađu  na što dotična bivša nevjenčana supruga  se ne slaže. Njoj nije bitna količina novca, ona želi odmah jer ni lipe nikad nije uložila u taj stan pa joj je koliko dobije uvijek dobit za razliku od ostalih kojima je to obiteljski stan još iz 80ih( gotovo cijeli život).

Da li da tražimo ponovnu diobu stana? Da li u tom slučaju i otac ima pravo na dio nekretnine? Što ako sud donese odluku o prodaji, može li se kako zaštititi stanare stana malodobno dijete i nevjenčanu suprugu? Da li prilikom prodaje stana i brat ima pravo tražiti isplatu zbog ulaganja novca u renoviranje, da li otac ima pravo tražiti jedan dio novca jer on ga je i stvorio s pokojnom suprugom? Da li se on može pozvati na to da je on u biti vlasnik još živ, ali zbog manje papirologije zeznuo sebe.

Molim savijete, 

Zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija