Jump to content

Pravo dosljednosti


Vesna15

Preporučene objave

Molila bih savjet. Naime, novom geodetskom izmjerom ispada da smo za nekoliko cm ( na najsirem dijelu 40 cm) zidanjem zida ( koji ulazi u tih 40 cm i manje) koji je zidan na mjestu starog suhozida  usli u posjed susjednog zemljista. Zid i objekti gradeni su 80-tih godina i od tada nisu ni pomicani ni dogradivani, objekt je upisan i sve je napravljeno uz dozvole. Sada se pojavljuje susjed koji zeli da mi kupimo tih od 0 do 40 cm duzinom cijelog zida sto iznosi, prema njegovim izmjerama oko 30 m2. Zanima me, obzirom da u ponedjeljak ponovo dolaze geodeti na to podrucje i pravnik, kako se obraniti i traziti da se uzme u obzir Pravo na dosljednost na taj zid odnosno na razliku u izmjeri. Radi se o Starigrad Paklenici gdje se trenutno provodi geodetska izmjera. Znaci, to susjedno zemljiste je neuredeno, sikara ali vjerojatno zele to pretvoriti u gradevinsko zemljiste. Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Katastarskom izmjerom ćete i formalno pravno postati vlasnicom ograđenog dijela susjedove čestice, jer se nove međe povlače prema stanju na terenu. Susjed će biti upućen na sudsku parnicu ako se ne slaže s time. Svakako budite na terenu kada dođu mjernici, jer svakakve su muljaže ( i pogreške) moguće. Vlasnik Vas želi prisiliti da mu platite prije provedbe nove katastarske izmjere pa je angažirao odvjetnika? Obično na teren izlaze samo mjernici koji snime stanje koje se kasnije provede u Katastru i Gruntovnici, nakon što Vas pozovu na raspravu u ZK odjel općinskog suda. Može Vas tužiti tek kada to sve skupa završi. Znači, za par godina, možda čak i pet do deset, ovisno o opterećenosti Gruntovnice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija