Jump to content

podjela imovine i kreditno opterećenje kod razvoda


hrabrić

Preporučene objave

Poštovani,

molim za odgovor na pitanje kako se na sudu, u slučaju razvoda, dijeli imovina supružnika u odnosu na njihova kreditna opterećenja. Npr. jedna osoba ima 2/3 kreditnih opterećenja za kuću a druga 1/3 od ukupno podignutih kredita. Oboje su ulagali u kuću no jedna osoba je više kreditno zadužena od druge, a svi krediti su se podizali za vrijeme braka kako stambeni za nekretninu tako i za druge namjene. Dali se to sve a i kreditna zaduženost uzima u obzir pri odluci suda o podjeli imovine?

 

uređeno: od hrabrić
promjena naslova
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • hrabrić je promijenio naziv u podjela imovine i kreditno opterećenje kod razvoda

Hvala na odgovoru,

postavila bih još jedno pitanje ako smijem. Kako se procjenjuje vrijednost nekretnine koja je bračna stečevina, pretpostavljam da to radi ovlaštena osoba određena od suda ako ne postoji dogovor? To pitam jer razmišljam da procjena ovlaštene osobe može biti različita od cijene koja se može dobiti na tržištu, pa su npr. u takvom slučaju supružnici u lošijem položaju ako se može prodati za više od procjene stručne osobe. I može li jedan od supružnika ne biti suglasan sa cijenom koja je određena za nekretninu 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ili se gleda vrijednost procijenjene nekretnine prema procjeni za hipoteku od banke, za kredit na koji je kupljena nekretnina, jer se cijena od vremena podizanja kredita može značajno promijeniti.  a i te procjene su u pravilu napravljene da pokriju ukupan iznos kredita a ne prema tržišnoj cijeni.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija