Jump to content

Brisanje d.o.o-a i povrat poreza?


avokadonaut

Preporučene objave

Pozdrav
 
Firma mi je u procesu brisanja iz sudskog registra, dobio sam rješenje sa trgovačkog suda i također sam dobio rješenje o ukidanju PDV broja.
Pregledom knjigovotstvene kartice na e-porezna vidim da imam pretplaćen iznos pa me zanima kako ide povrat u ovom slučaju tj. da li imam pravo na povrat?
 
Hvala
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako Vam je firma izbrisana iz sudskog registra, Porezna Vam ne može izvršiti povrat jer više ne postoji niti firma niti njen račun u banci.

Mogli ste podnijeli zahtjev za povrat dok je firma bila aktivna. Taj povrat se pojavio nakon zatvaranja firme ili... ok, nebitno.

Vi da Vam duša bude mirna možete podnijeti kao firma zahtjev za povrat i navesti u kojoj je fazi to brisanje (oni će ionako vidjeti ako Vam je račun u banci zatvoren). Porezna će onda ako Vam firma još nije izbrisana, izvršiti povrat (ako je pretplata stvarna) ili će Vas tražiti da im dostavite odluku suda iz koje je vidljivo tko ima pravo na naknadna potraživanja koja su pronađena. Ako Vam to ne odgovara, možete povući zahtjev za povrat.

Obzirom kad se firma jednom izbriše iz sudskog registra, a ako se ne radi o znatnoj pretplati, onda Vam je najbolje ne čačkati po tome, obzirom na odnos iznosa pretplate i iznosa troškova koji proizvode ti novi postupci.

No, krajnju odluku će te donijeti Vi.

uređeno: od Wallflower
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija