Jump to content

Plaćanje školarine na fakultetu


Kajika

Preporučene objave

Prije svega, želim se ispričati ako sam pitanje stavila u krivu kategoriju. Na forumu ne vidim ništa vezano uz obrazovanje. Imam dva pitanja vezana uz školarinu na fakultetu:

 

Pitanje 1:

 

Je li potrebno plaćati školarinu ako završimo jedan studij i upišemo drugi na istoj razini? Ja sam platila jer me je fakultet tražio ali poslije mi je dano na znanje (od strane studenata koji ide na drugi fakultet) da prema Zakonu o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti nisam trebala platiti.

 

Zakon kaže sljedeće:

 

Članak 79.

(1) Student državljanin Republike Hrvatske odnosno državljanin druge države članice Europske unije koji studira u redovitom statusu na sveučilišnom ili stručnom prijediplomskom ili diplomskom studiju odnosno sveučilišnom integriranom studiju na javnom visokom učilištu ostvaruje pravo na subvencioniranje troškova školarine u cijelosti iz državnog proračuna, u skladu s uredbom iz članka 99. stavka 8. ovoga Zakona.

(3) Student iz stavka 1. ovoga članka ima pravo jednom promijeniti izabrani studij uz zadržavanje prava na subvencioniranje troškova školarine u cijelosti.

 

S istim pitanjem sam se obratila referadi na što mi je rečeno da se taj zakon odnosi na promjenu studija s ljetnog roka u drugi studij na jesenskom roku. To me malo zbunjuje jer tako što nigdje u zakonu nije navedeno (ili barem ja koja nisam pravnik ne vidim da jest).

 

Pitanje 2: 

 

Postoji li neki rok (tipa dva tjedna od početka studiranja) do kojega je moguće dobiti povrat školarine pri ispisu studija? Nisam zadovoljna s puno toga na studiju i razmišljam da se ispišem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija