Jump to content

Adaptacija stana- bepravni korisnik


anonimno

Preporučene objave

ukratko da sad ne opisujem sve detalje.

Da li negdje postoji dokument, zakon ili sl. gdje stoji da ako se adaptira stan (strujne instalacije, podovi, prozori, vrata, grijanje-dakle minimalni uvijeti za normalan život) da će grad ili država vratiti uložene novce u slučaju da se stan neće moći otkupiti.

Hvala na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako si "bespravni korisnik" (čitaj: nepošteni posjednik) imaš prava iz čl. 165. ZV, a to je pravo na naknadu troškova koji bi bili nužni i vlasniku, te pravo da ono što je dodao, a ne nadoknađuje mu se, odvoji i sebi uzme, ali jedino ako to može učiniti bez oštećenja same stvari.

 

Ali je isto tako dužan vlasniku nadoknaditi koristi koje je imao za svog posjedovanja (npr. najamninu), pa treba dobro izvagati da li si u plusu ili minusu prije nego kreneš čupat parkete . :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle to je gradski stan i u njemu smo već više od 15 godina, nitko nema na njega stanarsko pravo i nitko ga ne traži osim nas. A i priča se da je takvih bespravno useljenih stanova u ZG-u nekoliko tisuća i da će se dati na otkup.

Što je s tim da ako nam i ponude otkup da nam se i umanji cjena stana za te troškove koji bi se eventualno izveli za adaptaciju. Stan je zbilja derutan i to su minimalni uvjeti, nikad nije ulagano u njega jer nikad i nismo znali na čemu smo...al nemre se tak živit više...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija