Jump to content

Odšteta od osiguranja i od kompanije

The365.

Preporučene objave

• 6 mjeseci kasnije...

Pozdrav svima,

imao sam dvije ozljede na radu ( zapešće desne šake). Prvu mi je Euroherc odbio jer nema navodno trajnih posljedica da bi prošle godine iznova isto zapešće ozljedio te mi je ista priznata kao uzročno posljedična ozljede na radu one prve. Dakle oba dvije su uzročno posljedično povezane. Dijagnoze su M19.1 postraumatska artroza, Dysfunctio lygamenti M24.2, Fractura metacarpalis S62.3 i Laesio musculi et tendis reg.manus S66.7 priznati od strane Direkcije HZZO Zagreb, HZZO-a kao uzročno posljedična ozljede na radu i Centra za vještačenje i profesionalnu rehabilitaciju.

Pitanje je... Da li je malo 30% invalidnosti od centra za vještačenje?  Priznali su mi 30% dorzalnu fleksiju, no nisu za ostale ozljede ništa priznali na prvostuopanjskom. Osim fleksije stvari mi doslovno ispadaju iz ruke 2,5 prst banana zajedno sa puknutim ligamentima pa više i ne sviram svatove . Tu je i artorza zapešća, znači praktički nemam hrskavice u zglobu. Da li i za nju mogu dobiti nekih invalidnosti i da li se i ona ubraja u vještačenje kao fleksija? 

Osiguranje mi sad nakon opomene pred tužbu što sam im uputio u kojoj navodim i prvu i drugu ozljedu koju nisu priznali. Isti predlažu njihovog doktora, pored 8 što su me pregledali prethodno uz HZZO,HZMO i Centra za vještačenje pregledali pa me zanima da li da nosim sve nalaze ili samo sa vještačenja točnije konačne odluke HZZO-a i HZMO-a koji su gledali i zdravstveni karton (povijest bolesti.)

Da li na osnovu navedenog mogu uzeti novac od osiguranja za obje ozljede i neki savjet u svezi 30% invalidnosti... Hvala..

uređeno: od Igich
Dijeli na drugim stranicama

• 3 mjeseci kasnije...
Dana 21. 10. 2023. u 8:23, sivko je napisao:

Ne može.Nije kriva kompanija nego vozač pa će se naplatit preko police od vozila.

Ako kompanija koja prevozi putnike ima dvije police sa osiguranjem od kojih je jedna od auto odgovornosti, a druga polica izvan ugovorna za same uposlenike koji se ozlijede (trajne posljedice ili smrtni slučaj) na radnom mjestu i čija premija je ouno slabija. Da li se uposlenik može pozvati na policu od auto odgovornosti budući da je nesreća bila u vozilu.

Hvala

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija