Jump to content

HEP razbijanje drzavne imovine


Zanav

Preporučene objave

Prije godinu dana, HEP isključuje struju ormarić u ulazu- razbijanjem cekicem vod. Sve razbijeno. Pozvana policija koja je podnijela DORH -u kaznenu prijavu za unistavanje drzavne imovine. Dorh je slucaj prihvatio,svjedoci postoje. Molim za savjet,mup kaze da nemaju pravo iskopcati ali o tome nije tema nego molim ovo- elektra se ne zeli odazvati policiji godinu dana. Niti DORH-u kada pitam. Jednostavno svi odgovaraju da cekaju da se javi hep . Godina dana .. Razbijanje se desilo i pred djetetom od 7 godina (ponavljam,svjedoci postoje).. Molim ako neko moze dati savjet kako to HEP se ne zeli javiti niti policiji,niti DORH-u i koje korake dalje mogu poduzeti? Takodjer meni kad sam bio u elektri,dug je placen ali zele da ja platim popravak razbijenog ormarica a iznos je vrtoglav. Evo samo da pitam kome se dalje obratiti jer ne zele se dvjema institucijama javiti? Odvjetnika nemam,postovanje ali ne bi sd ni njemu javili kamoli kad nisu ovima dvoma. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete ako želite HEP-u napisati prigovor:


Da se na Vaš predmet primjenjuje Zakon o zaštiti potrošača i Zakon o obveznim odnosima, a u ta oba zakona je implementirana Direktiva EU o zaštiti potrošača.

Da su dužni popraviti ormarić i ostalo što su sami razbili i da postoje svjedoci koji su vidjeli razbijanje ormarića i ostaloga što je razbijeno od strane djelatnika HEP-a.

Da je temeljem članka 149., stavak 1, točka 45. Zakona o zaštiti potrošača, propisana visoka prekršajna kazna za onog trgovca (ovdje HEP) ako ne omogući priključak po unaprijed ugovorenim uvjetima poslovanja itd.

Jos im možete onako nadodati da ste obavijestili za sad samo njih-HEP jer bi ste htjeli da se to riješi što prije, ali ako ne poprave ono što su razbili da će te obavijestit Državni inspektorat. (Vi mozete i ne morate javiti inspektoratu, to sami poslije odlučite).

 

Ovo Vam obično upali jer nitko ne želi plaćati kazne.

Dolje je zakon, možete si pogledati gore navedeni članak:

https://www.zakon.hr/z/193/Zakon-o-zaštiti-potrošača
 

uređeno: od Wallflower
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija