Jump to content

ORSZG nakon više od 5 godina nije dostavio reviziju


Saraz

Preporučene objave

Podnositelj je u studenom 2014. godine Općinskom radnom sudu u Zagrebu podnio tužbu protiv tuženika ###, radi utvrđenja nedopuštenosti otkaza i isplate. 

Na presudu Županijskog suda od 11.9.2018. godine, podnositelj je u studenom 2018. godine podnio reviziju. Revizija je dostavljena Općinskom radnom sudu u Zagrebu, koji ju je trebao dostaviti Vrhovnom sudu.

Zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku uzrokovane nerazumno dugim trajanjem postupka, podnositelj je 13.11.2023, Vrhovnom sudu podnio zahtjev za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku. Vrhovni sud RH, rješavajući o zahtjevu predlagatelja, 15.11.2023., donio je rješenje rješenje broj ####, kojim se odbija navedeni zahtjev podnositelja.

U obrazloženju rješenja, Vrhovni sud RH pod točkom 6. navodi:
“Službenom provjerom u eSpisu i neposrednim uvidom u spis poslovni broj #### utvrđeno je kako je navedeni predmet riješen rješenjem poslovni broj ##### od 10. svibnja 2023., koja odluka je 27. lipnja 2023. otpremljena zajedno sa spisom prvostupanjskom Općinskom radnom sudu u Zagrebu, radi dostave odluke strankama, čime je ostvareno pravo stranke na suđenje u razumnom roku.”

Na rješenje Vrhovnog suda, podnositelj ulaže žalbu i ističe da je obrazloženje Vrhovnog suda RH pogrešno. Rješenje Vrhovnog suda poslovni broj #### od 10. svibnja 2023. (kojeg Vrhovni sud navodi u rješenju) ne odnosi se na reviziju presude Županijskog suda od 11.9.2018. godine.

U informacijskom sustavu elektroničke komunikacije, u koji su uključeni Vrhovni sud RH i Općinski radni sud u Zagrebu, do dana 15.12.2023. godine nije registrirano da je Vrhovni sud RH započeo rješavanje revizije od 11.9.2018. godine.

Reviziju koju je podnositelj podnio prije više od pet godina, Općinski radni sud u Zagrebu uopće nije dostavio Vrhovnom sudu.

Sukladno napomeni u informacijskom sustavu elektroničke komunikacije “U slučaju primjedbi i pitanja u vezi prikazanih podataka, potrebno se obratiti sudu pred kojim se vodi postupak” – tužitelj dostavlja sljedeće dopise:

13.12.2023. podnesak ORSZG – očitovanje o razlogu zbog kojeg u informacijskom sustavu elektroničke komunikacije nije evidentirana dostava revizije presude Županijskog suda od 11.9.2018. 
13.12.2023. podnesak ORSZG – očitovanje o razlogu zbog kojeg Općinski radni sud u Zagrebu, do dana 14.12.2023. godine, nije dostavio reviziju presude Županijskog suda od 11.9 2018. godine – Vrhovnom sudu RH
13.12.2023. podnesak Vrhovnom sudu – očitovanje o razlogu zbog kojeg u informacijskom sustavu elektroničke komunikacije nije evidentiran postupak revizije presude Županijskog suda od 11.9.2018.    

Vrhovnom sudu do danas, 19.12.2023. godine nije dostavljena revizija presude Županijskog suda od 11.9.2018.

Vrhovni sud i ORSZG nisu se očitovali na gore navedene molbe za očitovanjem.

Molila bih savjet. Što učiniti?
 

uređeno: od Saraz
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Saraz je promijenio naziv u ORSZG nakon više od 5 godina nije dostavio reviziju

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija