Jump to content

Prijava prebivalista na adesu gdje sam vlasnik 1/2


kuzinici

Preporučene objave

Postovani,

 

molila bih pomoc oko sljedeceg: vlasnik sam kuce u kojoj sam vlasnik 1/2 iako tamo nisam nikad zivjela. Drugi vlasnik je davno umro, a osoba koja je u posjedu uopce se ne vodi na toj adresi vec zbog dugova uzirpira taj prostor kao vikendicu. Smijem li se ja kao osoba koja ima valjani vlasnicki list prijaviti prebivaliste na tu adresu, naravno boraviste bi bilo na drugoj adresi u skladu sa zakonom o boravistu?

 

Hvala i lp

Paula

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , kuzinici je napisao:

Da, ali obzirom da iako sam vlasnik morala bih tuziti za uvod u posjed jer posjed nemam. Je li to problem? Uliko odustanem doticni koji bespravno koristi objekt moze se pozvati na dosjelost i onda gubim i vlasnistvo koje je uredno placeno. Hvala vam!

A znate li temeljem čega je ta osoba u posjedu? 
Nije svaki posjed podoban za dosjelost

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,

on je u posjedu jer je njegova bivsa nevjencana supruga bila vanknjizni  vlasnik vikendice i kad je radi dugova otisla na ovrhu ja sam bila jedini kupac. U medjuvremenu se gospodin pozivao na pola vanbracne stecevine i time  uzurpirao cijelu vikendicu (ne moram spominjati da se sud oglusio da me uvede u posjed moje polovice). Obzirom da sadasnji posjednik je isto duzan drzavi i redovito se nalazi na listi poreznih duznka, on i nema namjeru uci u vlasnistvo te polovice jer bi mu drzava odmah sjela  na imovinu). Smijem li ja obzirom na cisto vlasnistvo 1/2 zatraziti prebivaliste na toj adresi ( da prekinem njegovo neprestano koristenje nekretnine), premda bih regularno boraviste imala na adresi svog boravka? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija