Jump to content

Utaja vozila - traktor


IK89

Preporučene objave

Pozdrav, 

Trebam savjet kako ubrzati sudstvo, naime prije godinu dana posudio sam traktor poznaniku koji ga ne želi vratiti. Traktor je u dvorištu i svaki puta kada bi došao po njega prijeti tužbom. Policiji je prijavljena otuđeni traktor i oni su napravili zapisnik i rekli da se radi o kaznenom zakonu članak 232 Utaja. objasnili su da moramo podignuti privatnu tužbu. Privatna tužba podignuta je prije 5 mjeseci, a od suda odgovora nema, mi smo zakinutu jer nemamo kako raditi na OPG-u. 

Molim savjet kako da ovo ubrzamo. 

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Glavno pitanje bi bilo: koliko vrijedi utajeni traktor?     Ako je to iznos preko 7963 e - 60,000 kn  radi se o utaji koja se  goni po službenoj dužnosti  a ne po privatnoj tužbi (kd-u iz čl. 232. st. 3. - dakle veća vrijednost stvari). Ta vrijednost je propisna u čl.  87. st. 29. Kaznenog zakona.  U svakom slučaju, prema Zakonu o policiji, utajena stvar  bi trebala biti oduzeta od strane policije, a ne da bude trajno utajena. Mislim da ste shvatili što želim reći. U svakom slučaju zatražite razgovor sa pomoćnikom načelnika za kriminalističku policiju, ukažite na ovo i pitajte što je poliicja napravila do sada. Ako je traktor veće vrijednost od ovoga gore, pitajte na temelju čega je isti procjenjen kao stvar manje vrijednosti (zbog čega su vas i uputili na privatnu tužbu) i da ćete pisati pritužbu Mup-u. 

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Traktor vrijedi oko 4 000 - 5 000 eura. Policija je izašla van oduzela tablice sa traktora da ne platim kaznu, ali pomaka od toga nema. Bizarno je da čovjek koji ne želi vratiti moj traktor, koristi moj traktor i dalje. Policija je također rekla da oni ne smiju oduzeti traktor, a svaki put kada dođem pred dvorište gospodin prijeti tužbama i pušta psa na mene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Traktor ne bi trebao ostati kod susjeda, policija je trebala reagirati o oduzeti ga. Tako postupaju npr sa motorima, automobilima . Ovdje je u pitanju traktor s kojim ne znaju gdje bi. Svakako zatražite razgovor s osobom kojom sam vam naveo a ako ne bude rezultata onda jedan pismeni podnesak prema policijskoj upravi, na Službu kriminalističke policije s kopijom vlasničkih papira. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija