Jump to content

Predtužbeni prijedlog


Pkeri

Preporučene objave

Pozdrav, u listopadu smo bili u Pragu gdje smo platili smještaj u dolje navedenoj fotografiji. Cijena je bila dogovorena i plaćena u potpunosti i mi smo došli u smještaj.  Slijedeći dan nam dolazi poruka od osobe kod koje smo bookirali smještaj da moramo platiti 400€ za osiguranje štete na što smo se mi oglušili jer prije nije bilo nigdje spominjano da moramo dati nekakav avans i bilo nam je čudno to da nas neko traži dan nakon što smo došli u smještaj. Nakon toga nije nitko slao poruke za vrijeme trajanja ostanka. 

Daljnja problematika:

Na kraju ostanka pokupili smo smeće no jedan od kolega je zapalio cigaretu u stanu i ostavio opušak u praznoj kutiji cigareta na stolu. Nakon odlaska dobivamo poruku da smo napravili štetu u stanu zbog tog opuška i da moramo platiti 400€ zbog toga. Mi nismo htjeli i 2 tjedna mira. Nakon koje dolazi poruka da platimo 200€. Već sad nam je mirisalo na lihvarenje(razumijem da je zapaljena cigareta i prekršen javni red apartmana no i sam kao iznajmljivač znam ukoliko sam pustio ljude u kuču bez sigurnosnog depozita kasnije je gotovo i prošla baba sa kolačima. ), No danas dolazi predtužbeni prijedlog koji se nalazi na slici. 

Moje pitanje je:

 Dali najbolje platit sad tih 500€,  koje je sad napisano da je šteta zato što su slijedeći gosti otkazali i troškove čišćenja, ili da zanemarimo i čekamo da ona pokrene, ukoliko pokrene, postupak ta mala potraživanja?

Ukoliko pokrene taj postupak dali slobodno mogu izlaziti iz države jer moram na put krajem 2-og mjeseca a piše da me mogu zaustavit na aerodromu?

Dali je moguće da nas tuže ta toliku količinu novaca kao što piše u prijedlogu?

Hvala na čitanju i pomoći!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija