Jump to content

Najbolji način otkaza


anonimno

Preporučene objave

pozdrav svima,

nakon 3 godine rada i kojekakvih nesuglasica sa poslodavcem, zaključili smo da je najbolje da ne radim više kod njega. prilično prijateljski je sve prošlo i ponuđeno mi je od njega na maksimalno korektan način da se raziđemo.

eh, budući da mi doista nije više svejedno - ne mogu se bahato ponašati i davati otkaze (privatni problemi a i više nisam sam nego je tu i obitelj i štošta), a bogme, ako ga primim, nije mi neka referenca.

još k tomu moram sada ići na neko 15dnevno bolničko liječenje, ovoono...

q: da li je najbezbolnija opcija dobiti otkaz kao tehnološki višak? time bih dobio prava na burzi, neku (malu) otpremninu i sl..

ako dam otkaz, gubim sva prava, nije li?

koja je opcija za mene najbolja?

evo, nako svega, ne pada mi napamet se gonjati po sudovima sa poslodavcem, samo bih htio maksimalno korektno prema njemu postupiti, a da mene ne lupi moja dobrohotnost.

dajte pliz, savjetujte me, gori mi pod petama.

hvala.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poslovno uvjetovani otkaz (tehnološki višak) bi za vas bio najpovoljniji, jer biste, obzirom na broj godina rada provedenih kod poslodavca, ostvarili pravo na otpremninu, a imali biste i pravo na naknadu s burze.

U slučaju takvog otkaza vaš poslodavac ne smije zaposliti drugog radnika na vaše radno mjestu unutar 6 mjeseci od vašeg odlaska.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala

dečki/cure. ona živuća stvarnost je mrvu drugačija. naime sve ovo se upravo tako trebalo dogoditi (za kojih godinu i 3 mjeseca), no sve je ubrzano galopirajuće.

na žalost, nemam drugi posao, dogovorio sam se za definitivni otkaz početkom 6. mjeseca, dobit ću za žvake od burze i to je to.

2 faksa i neverificirana struka ne tangira nikoga.

problem je što su krivi faksevi...(prof. i dipl ing), a kakvo je stanje danas, kao prof bih imao 4200 kn (a od burze dobivam mislim 1000), dipl. ing je vrlo specifično zanimanje a i nisam u struci dugo jer sam prešao u informatiku - polje na kojem je (još uvijek?) rusvaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija